dissabte, 26 de febrer del 2011

la setmana "marrón" (1)

Estem a dos dies de que els pares que tenim fills en edat escolar "descobrim" les conseqüències d'una de les decisions més polèmiques de l'anterior conseller d'educació (i per extensió del govern) com va ser la "setmana blanca".

La idea no és dolenta (ara sé que molts se'm tiraran a la jugular); el calendari escolar és una de les coses més irracionals i retrògrades que queden en el nostre país (3 mesos de vacances a l'estiu, un període de quasi 20 dies per Nadal i després sovint més de 3 mesos sense cap festa, etc.). No sé, des que sóc petit que sento que diuen que es miraria de canviar el sistema i mai s'havia fet; com a mínim l'Ernest Maragall ho va intentar. Potser no de la millor manera? Potse sense consultar-ho amb els agents implicats? (en aquest punt la meva més sincera crítica als sindicats de mestres, que NO als mestres que consti, pel seu constant posicionament en contra del que ve i venia de la conselleria).

Si en altres països de l'entorn (França sense anar més lluny) funciona, perquè aquí no hauria de reeixir una setmana de desconnexió dels estudiants enmig del període més llarg sense festes? Entenc que pels pares és un problema afegit (d'aquí que al títol del post hagi canviat els color de la setmana) però cal també que la societat s'adapti als canvis, i la cosa és lenta. Per exemple, moltes empreses ara ja no fan vacances tan llargues a l'estiu i permeten fer vacances per Nadal, doncs racionalitzant una mica tot plegat es podria mirar de flexibilitzar que els pares poguessin agafar alguns dies de festa durant la setmana blanca. No sé, cal ser imaginatiu. Ahir sentia que a França van tardar fins a 5 anys a adaptar-se i acceptar naturalment aquesta setmana blanca; aquí ja no hi haurà opció, el nou govern ja ha anunciat que se la carrega de cara al nou curs

En soc conscient que en una època de crisi que ara surtin noves despeses de casals/colònies/activitats extraescolars no ajuda gens a l'economia familiar. Hi ha coses curioses com que la gent "paguem" normalment a les escoles durant el mes (inclòs el menjador) i ara, per fer activitats a la pròpia escola hagis de tornar a pagar. Això ja serien altres discussions. Sap greu veure com des del govern no es subvencionen les activitats d'aquesta setmana per la gent que no pugui demanar vacances de la feina; sentia ahir que la mitjana d'ajuda per cada nen és de 4 irrisoris euros, millor no mireu l'ajuda que va fer el govern a Spanair perquè això si que us deixaria blancs. Demagogia? No, racionalitat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada