dissabte, 19 de febrer del 2011

por a la democràcia i tics antidemocràtics

Abans d'ahir van passar dos espisodis d'aquells en els que un planteja realment que cony fem empassant-nos el que ens empassem com a catalans. Són dues questions que minen un cop més la paciència de qui, com el que escriu, voldria ser membre d'un estat independent català però que a la vegada el carrega de raons per no decaure en l'intent.

Anem per pams; el Tribunal Constitucional va admetre a tràmit la denúncia del govern espanyol contra la Llei de Consultes que, un cop més, va ser aprobada al Parlament de Catalunya. Un cop més es tomba el que decideix, democràticament, el Parlament que entre tots els catalans vam votar perquè ens representés. No passa res no? Una mostra més de que (i perdoneu l'expressió però els que seguiu "la Competència" a RAC1 ho entendreu) se'ns pixen a la boca i hem de dir que plou.

 No cal que ens enganyem, un dels motius pels quals el Parlament català va promoure la Llei era per un dia poder fer un referéndum (consulta) sobre la independència de Catalunya; encara que evidentment la llei seria vàlida per quasevol consulta que s'aprovés de fer. Les raons dels detractors de la Llei és que el ciutadà ja pot decidir, cada quatre anys, amb les eleccions. Fal·làcia!!! Els catalans cada quatre anys decidim en vers un programa electoral (dins del qual obviament hi ha propostes que no es faran mai) però durant la legislatura van apareguent aspectes pels quals podríem i hauríem de dir la nostra no? Por a la democràcia? Por al que direm els catalans si se'ns pregunta?

L'altre aspecte ha estat el tancament de TV3 al País Valencià. No se m'acudeix una explicació lògica a tal fet; coherent si, perquè es veu que TV3 emitia "il·legalment" al País Valencià...però qui va decidir que emitia il·legalment? premi, el govern d'en Camps, just el que ara ha oficialitzat el tancament. Tancar un canal de televisió pública no és un atac a la llibertat d'expressió? No van dir això els peperus quan Chavez (un gran "democrata" per alguns, no per mi) va tancar les emissores que no li eren afins a Venezuela. Que pretén en Camps amb això? amagar la merda que li cau a sobre, que no es poca? No sé, si fos un país com cal ahir ja estaria emetent de nou TV3 allà...però què hi farem, em sembla que seguirem sent un país de pandereta per molts anys.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada