dilluns, 10 d’octubre del 2011

preparats, llestos...?

Queden encara uns quants dies per iniciar la campanya electoral de les Eleccions Generals del 20N. Això si, després d'una llarga preeeee-campanya els partits ja esmolen les eines de cara als comicis i qui més qui menys ja ha traçat les línies bàsiques del que serà el seu programa, i sobretot, les cares que els representaran.

Així ho veig jo a dia d'avui.

PP i PSOE; perquè els poso junts? Doncs perquè quan parlem d'eleccions generals els candidats d'aquí pinten menys que un rotulador quan te l'has deixat una setmana destapat. La Chacón és com el Guadiana, apareix a Catalunya quan hi ha eleccions i desapareix els següents quatre anys. A qui vol enganyar? Em consta que molts socialistes d'aquí no estan pas massa entusiasmats en que els encapçali ella. S'ha manifestat obertament contra el pacte fiscal (que diran els de l'ala més catalanista del PSC?) i per maquillar-ho d'alguna manera s'ha inventat una nova manera de repartició dels diners (amb la paraula "fetitxe" dels socialistes,això si, FEDERALISTA), tan complicada que crec que no ho explicaria de igual forma en dos entrevistes cosecutives que li fessin.

En Jorge Fernández Díaz (Jorge, que no Jordi), del PP, farà ara esforços per fer-nos creure que els del PP espanyol ens estimen, que amb ells la vida ens anirà millor. Algú amb dos dits de front `s'ho pot creure? Cal que repassem episodis no massa llunyans com el paper del PP en contra de la immersió lingüística, denúncia de l'Estatut...i un llarg etc etc?

ERC-Reagrupament. Cares noves, Alfred Bosch (m'encanta com a escriptor, a veure com a polític...) i des de dalt el partit n'Oriol Jonqueras. Pacte amb Reagrupament d'en Joan Carretero. M'han agradat dues coses: a) que l'Alfred Bosch s'hagi sincerat i hagi dit que l'alegria no és plena pq volia anar també amb SI i les CUP per fer un front independentista comú i b) que en Carretero va dir que havien  entès des de Reagrupament que la gent independentista del carrer havíem demanat als partits que anessin junts d'una vegada, per sumar, no per dividir com es van fer a les últimes eleccions.

CIU. Com sempre, jugant a la puta i a la ramoneta, al vull i no vull, a posar-hi només la punteta... digueu-ho com vulgueu. Aquí i ara van de superdurs, que no negociaran per sota d'uns mínims innegociables, se'ls en va la llengua (arribant a l'ofensa com han fet en Mas i en Duran l'última setmana) i després.....reeeeesssss, ja us ho dic ara, res!!!! foc d'encenalls vaja.

ICV. El sindicaslista s'ha tornat polític. En Coscubiela ha sentit cants de sirena de la política i s'hi ha enrolat...farà alguna cosa? Doncs no ho sé pas, diuen que els de ICV són els que tenen el vot més fidelitzat...seguiran així o els posaran les banyes?

En fi, ens esperen unes eleccions apassionants amb un resultat previsible: tothom guanyarà, no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada