dissabte, 3 de setembre del 2011

callejeros viajeros a Sort

Sóc un gran seguidor de programes com "Callejeros", "Callejeros Viajeros", "Españoles en el Mundo", etc. potser perquè de moment els grans viatges els haig de fer "virtuals". Així doncs, és bon exercici fer un "Callejeros viajeros" des del lloc on un està...si vinguessin les càmeres a seguir-te un dia, a on els duries?

A veure, no sóc tampoc un gran coneixedor de Sort tot i que cada cop més ho vaig millorant, no en va potser he vingut ja 7 o 8 cops, un parell d'ells sol fa uns quants estius quan invertia una setmana sencera en aprofundir en la tesi i la resta amb la dona i els nens. El fet de venir amb els nens també limita, de moment, els llocs a visitar i les coses a fer (no fem de moment grans travesses i en canvi la zona dels gronxadors me la conec com el palmell de la mà).

Si hagués de portar les càmeres a algun lloc podríem començar pel riu, la Noguera Pallaresa és el vertebrador d'aquesta zona i realment qui ha donat al poble unes grans possibilitats en el turisme d'esports d'aventura. La zona per fer ràfting està aigües amunt però això si, al bell mig del poble hi ha un circuit permanent de piragüisme en aigües braves que fins i tot, l'any passat, va acollir els mundials de l'especialitat.

Podríem llavors anar a prendre un cafè a Casa Rateta, és una cafeteria/fleca/pastisseria situat al mig del poble i un té la intenció que és el bar de tota la vida de Sort. Òbviament no és l'únic, i sobretot al costat de la carretera nacional que creua el poble són diversos els establiments on aturar-se per prendre algun refrigeri a l'estiu o bé alguna cosa ben calenteta abans d'anar a les pistes d'esquí a l'hivern; però casa Rateta hi és de sempre.

Gairebé al costat de casa Rateta hi ha la Cafeteria/Restaurant  Pessets; a l'altra banda de riu i a uns 200 metres de distància hi ha l'hotel amb el mateix nom, però d'aquest lloc no us en puc donar referències. Si de la cafeteria/restaurant ja que hi he anat un parell de cops. Diguéssim que seria un local amb una mica d'aire d'alt standing (ep, només una mica, els preus són totalment accessibles), em refereixo a la decoració, a la carta de vins, etc...

No podríem marxar de Sort sense passar per la Bruixa d'Or, un clàssic. Ja en un post anterior l'hivern passat vaig estar parlant d'aquesta administració de loteria i de com han sabut rendibilitzar l'èxit. Ara fins i tot han obert una mena de botiga en col·laboració amb Turrons Vicenç de torrons, xocolates, bombons... etc. diversificar el negoci?

Podríem anar després a fer una volta per l'antic tram del riu, que passa pel mig del poble, i que ara és una zona ajardinada amb gronxadors per la mainada i amb una bona zona d'ombres que s'agraeix en els dies assolellats, i a molts més raconets que fan de Sort un bon lloc per anar-hi a passar uns dies. Capital de comarca però tranquil, amb coses a fer a l'estiu i a l'hivern, ideal per a excursionistes i parelles amb nens... bé, ja paro que semblo de l'Oficina de Turisme i ningú em paga per això.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada