dilluns, 5 de setembre del 2011

turisme al Pallars


Com sabeu estic passant uns dies de vacances a Sort, capital del Pallars Sobirà. No tinc les dades aquí però segurament estem parlant d'una de les comarques menys poblades de Catalunya, sense anar més lluny Sort, la capital, no crec que superi els 5000 habitants.

Venim un parell de cops l'any i clar, amb els nens, les opcions de fer determinades coses s'escurcen, de fet, tampoc venim amb cap pretenció més que la de descansar i desconnectar del dia a dia. No obstant tampoc ens volem quedar tot el dia tancats al pis així que vam anar a l'oficina de Turisme comarcal a demanar informació sobre coses que podríem fer.

Cal reconèixer que la comarca ha fet un ferm pas endavant cap al turisme. La gent del Pallars havia viscut de la ramaderia, de l'explotació de la fusta, etc... i ara d'un temps ençà és el turisme la seva principal font d'ingressos.  És molt conegut tot el que fa referència als esports d'aventura amb la Noguera Pallaresa de protagonista (rafting, kayac, etc...) però ara també han millorat i molt tant l'oferta hotelera, com la gastronòmica, etc. Gairebé cada poble té, a més, els seus centres d'interés i museus/exposicions.

Del que hem començat a gaudir nosaltres aquesta setmana és de les rutes marcades. A l'oficina de turisme ens van proporcionar una sèrie de mapes de la zona, amb tot de rutes marcades des de les verdes (senzilles) passant per les grogues (intermitges), les vermelles (avançades) i les negres (travesses). Perquè us en feu una idea, a menys de mitja horeta en cotxe de Sort tenim més de 20 rutes senzilles per fer amb els nens (rutes de  2-4 km, amb poc desnivell, etc...). Ja n'hem fet un parell, bé, una i mitja, perquè en fer la segona ahir vam trobar que el camí estava tancat per una tanca electrificada per evitar que les vaques s'escapessin...i és que per molt que es vagin preparant pel turisme les vaques són les vaques...i que així sigui per molts anys.

1 comentari:

  1. Has fet llarg en el tema de població! Si no vaig errat la comarca supera els 5.000 hab.
    Per conèixer una mica el que era el Pallars et recomano els llibres de Maria Barbal, aquest estiu m'he llegit la trilogia que en parla. Fa un recorregut pel s. XX novel·lat però ben documentat: els treballs, les relacions humanes, el trasbals de la guerra...

    ResponElimina