diumenge, 4 de setembre del 2011

immersos

El que havia de passar ha passat. Tristament, això si. Es veia a venir que el Tribunal Superior de Justícia acabaria alineant-se amb els altres magistrats (d'això se'n diu ser gremials) i abogarien per la fi d'una immersió lingüística que en els darrers anys ha fet tant per la preservació de la llengua.

La reacció dels polítics davant la sentència ha estat prou clara, sense sorpreses. Republicans, independentistes i alguns nacionalistes cridant a la no acatació de la llei, altres "nacionalistes" (entre moltes cometes) com en Duran i Lleida un si però no, enfadem-nos (però no massa..ejem, ejem) i clarament vergonyant per mi, les reaccions de PP i Ciutadans. M'agradaria que ambdós fossin sincers d'una punyetera vegada i diguessin si realment aquest país que estem ara no és bilingüe. Dubto que els castellano-parlants tinguin problemes per fer el dia a dia al nostre país.

Les vegades que baixo a Barna sempre he sentit parlar més castellà que català, sempre!!!. Però fins i tot aquí a Sort, on sóc ara, un dia em van posar cafè amb llet quan havia demanat amb gel... la noia, sudamericana ella, havia entès una cosa per l'altra. El castellà està en perill? De veritat algú que no menteixi com un desgraciat pot creure això? Amb aquesta sentència l'únic que passa es que es dóna ales a les tesis de Mundos, Intereconomias i Razones... realment els masgistrats han actuat com calia?

Doncs si, desacatem-ho. Jo demanaria als professors i mestres que seguissin fent com ara. La nostra llengua ha superat moments pitjors (dictadures i de més) i ho ha fet amb força i coratge, ara que comença a estar debilitada cal que l'ajudem entre tots. Tinc amics castellano-parlants i mai hem tingut problemes per comunicar-nos, que ens volen fer creure ara? que sense ser el castellà llengua vehicular a les escoles la llengua espanyola desapareixerà? Diversos estudis s'han publicat ja sobre el coneixement dels alumnes de la immersió d'ambdues llengues, i els resultats no són pas diferents entre una llengua i altra!!!

Ahir llegia un twiter d'algú que deia: 3 famílies hauran aconseguit acabar amb la política lingüística d'un país, i en canvi milers d'indignats de totes les procedències, classes socials, etc... acampats al carrer no estan aconseguint res...alguna cosa falla en el nostre país.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada