divendres, 11 de març del 2011

Forbes

Ahir es va conèixer la llista actualitzada de les persones més riques del món. Les llistes poden ser equívoques, és veritat. Dubto que realment sapiguem quines són les persones amb més patrimoni del món ja que, voleu dir que tot el que tenen està reconegut? És a dir, possiblement les xifres d'aquestes persones serien encara majors de les que surten allà.

Quan parlem de riquesa, poder, diners...i més en els moments que ens està tocant viure, sembla tot massa cínic. Jo la llista me l'he mirada com un divertimento, més que res, perquè aquells personatges manegen unes quantitats que el meu cervellet d'home que va sobresistint mes a mes no és capaç de processar.

El número 1 de la llista és un mexicà, Carlos Slim Helu, de 74 anys i cap de Telecom...que recoi farà de tenir 74 Bilions (amb B) de dòlars? Li segueixen en Bill Gates (Microsoft), en Warren Buffet, etc... i el primer espanyol, un tal Amancio Ortega, us sona? S'acaba de jubilar, és el cap d'Inditex (Zara) i se li reconeix un patrimoni de 31 Bilions de dòlars. El seguent espanyol ja seria Isak Andic, en el lloc 159 i amb un patrimoni de 6.1 Bilions de dòlars; aquest bon home és l'amo de Mango...collons, a Espanya només es ven roba o què?

Us recomano que doneu un cop d'ull a la web (http://www.forbes.com/). Hi ha un apartat amb llistes i hi ha llistes de quasi tot (parlant d'economia i influència/poder): rànkings de personalitats més influents (encapçalat per Hu Jintao, president de Xina, per davant d'Obama), de dones més poderoses (aquí si que l'encapçala la Michelle Obama), d'empreses, etc etc.

Jo, com que l'empresa i2L Research Ltd (per la que treballo) no està entre les més poderoses del món i un servidor tampoc entre els 1000 més bilionaris em sembla que seguiré treballant...i si enlloc de treballar amb insectes ho haig de fer amb roba ens ho plantejarem jajajaja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada