Avui recepta de cuina. No pas perquè no sàpiga què escriure sinó perquè la passada nit em vaig estrenar intentant fer aquesta dolça recepta. Tenia un compromís i què millor que intentar fer una sopresa en forma de pastís?.
Allà anem; ingredients per a 10 racions: 200 g de mantega tova a temperatura ambient, 200 g de sucre, 10 ous (amb les clares separades dels rovells), 300g de xocolata negra (70% de cacau a ser possible), 150 g de farina, 50 g de pa torrat molt o de galeta torrada molta, melmelada d'albercoc.
Procediment: remenem la mantega fins que quedi molt cremosa. Hi afegim, poc a poc, petites quantitats de sucre i els rovells sense deixar de remenar fins que la barreja quedi lleugera i esponjosa. Preescalfar el forn a 180 ºC. En un bol hi posem 200 g de xocolata trossejada i el fonem al bany maria. Afegir-ho a la barreja d'ou, sucre i mantega. Incorporem la farina i la galeta (o pa) molta. Afegim les clares que hem batut a punt de neu i barregem amb compte fins tenir una massa homogènia. Introduir la barreja en un motlle i posar-ho al forn durant una hora. Deixar reposar en el propi motlle.
Quan s'hagi refredat hi posem melmelada d'albercoc per sobre i fonem la resta de xocolata tal com hem fet abans. Ho aboquem ràpidament a sobre i al costat de la tarta. Amb el forn preescalfat a 170 ºC hi posem la tarta durant 2 minutets, només, per donar-li un acabat brillant.
Ho he fet tal qual amb algunes variacions obligades; per exemple, la xocolata (postres Nestlé per a fondre crec que era un 55% de cacau), tinc la sensació que no vaig acabar de muntar bé les clares d'ou i les "galetes torrades" que hi vaig posar eren "Digestive". Total, que li poso un 6 escàs al pastís. Era bo, però massa dens crec.
No passa res, donades les circumstàncies la cosa ha quedat prou lluïda i, a més, algú creu que en Ferran Adrià va triomfar amb l'esferificació a la primera? Doncs això, doneu-me temps.
mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm
ResponEliminaQuan tens un compromís amb mi???
(montse, no malpensis, només el vull per la tarta!!)