dimarts, 11 de gener del 2011

donem una oportunitat a la pau

Tal com deia John Lennon a la seva cançó, donem una oportunitat a la pau ("Give peace a chance"). Aquest seria el meu desig davant el comunicat d'alto-el-foc anunciat ahir per ETA.

Vagi per endavant que ETA és el que és, una banda criminal, terrorista i encegada, i mai, mai, pot rebre, sota el meu punt de vista, cap justificació en els seus actes. El fi és molt lloable (assolir la independència d'Euskalerria) però els mijtans són execrables...i això ho escriu un que es considera independentista de totes totes.

Un cop dit això, deixeu-me criticar també la reacció del govern i polítics en general davant l'anunci de l'alto el foc "permanent, general i verificable" (en les pròpies paraules del comunicat). Sé que diuen potser el que els toca dir en quant a que aquest no és un missatge definitiu de dissolució de la banda, en quant a que l'única bona notícia serà quan ETA deixi d'existir, etc... i que, malgrat davant les càmeres diguin que no negociaran amb la banda terrorista m'agradaria  pensar que per darrera hi ha una mica de mà esquerra i rera les bambalines com a mínim es dóna l'oportunitat al diàleg.

En les guerres mai hi ha vencedors ni vençuts, o més ben dit, tots acaben perdent...i amb el terrorisme passa el mateix; si qui mana s'entossudeix a treure pit i dir que mai donarà el seu braç a tòrcer el problema s'enquistarà. La realitat és que la banda fa anys que no atempta a l'estat espanyol i, no ens enganyem, matar una persona amb els pocs escrúpols que tenen aquests terroristes no és pas tan difícil; si a això li sumem que, pel que sembla, fa anys que des de l'interior de la banda hi ha un debat sobre si calia canviar l'estratègia i anar a una sol·lució dialogada penso que es donen les circumstàncies per pensar que aquest pot ser l'inici de la fi d'ETA.

Si tothom cedeix una mica ens podríem trobar com amb el Sein Finn a Irlanda, que potser no és la sol·lució perfecte i possiblement no a tothom va deixar content però el pas de les armes a les urnes crec que és la millor notícia.

Sé que parlo des de la distància i que gràcies a déu no he patit d'aprop les salvatjades irracionals de la banda terrorista, però em sabria tan de greu que un cop més, estan a prop de la sol·lució definitiva ho engegéssim tot a rodar... cal "give peace a chance"

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada