divendres, 14 de gener del 2011

les primàries les carrega el diable

M'ha fet gràcia sentir aquesta sentència en una de les tertúlies matinals que escolto. Parlaven obviament de les properes primàries que s'hauran de cel·lebrar per dirimir qui ha de ser el candidat a l'alcaldia de Barcelona pel PSC.

Ni és el meu partit ni és el meu municipi, per això potser puc veure les coses amb certa distància i objectivitat. M'encanta el que es prepara. I us ho dic des del punt de vista més morbós políticament parlant.

En Jordi Hereu, pel que es veu i s'intueix, té més dificil retenir l'alcaldia que jo portar grenyes en un mes (sense implants ni perruques). Fins i tot hi ha qui diu que es manegen enquestes que diuen que quedaria tercer en unes hipotètiques eleccions que es cel·lebressin avui mateix (darrera CIU i PP!!!). I en els darrers mesos ha anat quedant arraconat per la direcció socialista..curiós això de la política...mentre vas guanyant tot són amics, a la que comences a trontollar en fan una via de donar-te l'espenta (o de girar-se perquè no esquitxis quan caiguis)...

I la Montserrat Tura? Doncs deu n'hi do també. Consellera de les més valorades; de fet, dit pels molta gent (de diferents colors polítics) la millor consellera d'interior que hi ha hagut a la Generalitat. Com a "premi", per ser de la corda Maragall i no Montilla, va tenir la conselleria de Justícia (un caramelet petit, no ens enganyem). El PSC es fot la gran patacada a les eleccions de fa un mes i mig, sonen aires de renovació; sembla que molta gent, de les bases, que no del partit, creuen que aquesta ha de passar per personatges com la Tura, en Castells, etc... com que per a Iceta, Zaragoza, Montilla i demés la Tura és com una pedra a la sabata decideixen que de moment el pas endavant el farà en Nadal (mmm renovació? curiós). I com que la Tura sempre ha anat una mica per lliure decideix optar a l'alcaldia de Barcelona.

Doncs jo ho tindria clar. Tinc amics polítics socialistes que coneixen personalment a la Montse Tura i sempre me n'han parlat bé. I ja seria hora que una dona optés a una posició com aquesta. Si voleu que us digui la veritatm'estimaria més que Tura succedís a Montilla...però crec que els que manen ja tenen decidida qui serà aquesta persona...us sóna una tal Carmen Chacón????

Que déu ens agafi confessat, entre Más i Chacón..."ma-chacón"...perdoneu la parida, però algú ho havia de dir. I sense que serveixi de precedent us anuncio el post de demà..jajaja (coses que té escriure tan tard)...es dirà "Àfrica comença als Pirineus"...promet no? Les primàries també.

2 comentaris:

  1. No t'agraden ni res els jocs de paraules, eh?

    ResponElimina
  2. KP!!
    Barcelona es perd ... qui la trobarà? La Chacón? La Tura? Mentre no me la trobi el convergent ... cap problema, tot i que ... vols dir que és un premi el fet d'optar a l'alcaldia de Barcelona? més aviat diria que és un marrón. Si sobrevius: endevant, si la cagues: a galeres!!!
    En fí ... sort per aquells que viuran les pirmaries i les eleccions "in situ".
    Per cert ... ja tinc ganes de llegir el post de demà!!
    Ho dic per lo d'Àfrica :)

    ResponElimina