diumenge, 12 de desembre del 2010

el llebrer ha volgut còrrer massa

He intentat esperar a escriure aquest post per allò que diuen de la presumpció d'innocència i, perquè, de fet, no volia creure que fos veritat. No sóc ingenu i ser que el dopatge existeix, evidentment. Però aquest cop s'ha vist esquitxada la que era un referent per tots els atletes, i per alguns aficionats a l'esport en general com jo mateix.

Quan fa un any va sortir el cas del marxador Paquillo, la pròpia Marta Domínguez va fer unes declaracions dient l'errada que havia comès el seu company de competicions i que s'havia de perseguir els tramposos...quina bona actriu va ser. Com ens va enredar a tots!!!!

Em sap greu que dos esports com són l'atletisme i el ciclisme, que potser, entre tots els esports "seguits" són els que menys repercussió tenen a nivell mediàtic (si exceptuem Tours i Mundials d'Atletisme, principalment) es vegin sempre sota l'ombra d'aquesta xacra que és el dopatge. Per molt trampós que hi hagi en l'esport en general (i en els dos esmentats en particular) encara hi ha més gent noble que no pas tramposa i em resisteixo a opinar el contrari.

Què pot portar a figures consagrades com la Marta, com l'Alberto (Contador) a creuar la línia? Bé, el cas del ciclista està per confirmar però....bé, no el condemnem encara; però posem-hi altres noms igual d'importants en el seu moment com Roberto Heras, com Alejandro Valverde...

A aquests esportistes se'ls valora, sovint, per l'actuació en un dia puntual, i potser això fa que la temptació d'aconseguir un rendiment extra sigui difícil de refusar; a més, molts d'ells tindran un contracte més o menys alt, una beca ADO (del govern), contractes publicitaris...depenent de la marca en aquell dia. És ben veritat que per molta ajuda il·legal que prenguin, si no hi ha una bona base no serviria de res, però, cal creuar la frontera?

A aquesta gent el seu nom vindrà sempre acompanyat de l'ombra de la sospita i potser moltes de les coses les han aconseguit amb hores d'entrenament a temperatures gèlides a Palència...però qui pot posar la mà al foc per ells a partir d'ara?

En fi, jo pel que pugui ser no em doparé per la Sant Silvestre que correré en 3 setmanes, bé, a no ser que considerem la tonyina com a agent dopant...

2 comentaris: