dimecres, 22 de desembre del 2010

la grossa

Si si, avui caurà el algun lloc, i quan em refereixo a la "grossa" no parlo pas de l'Ofèlia, si no de la GROSSA de Nadal. Fa uns anys, per mi, avui era com l'inici del Nadal, avui en dia, el Corte Inglés primer i tot el comerç després s'entesten en que el Nadal comenci per pont de la Immaculada Constitució (joc de paraules, no errada eh?) o, cada cop més, fins i tot abans (a Roses, per exemple, els llums de Nadal ja es posen al novembre...tot i que romanen apagats fins a l'esmentat pont).

Preparem-nos per veure imatges de l'administració on han venut la grossa destapant i malbaratant el cava, per descobrir algun poble d'aquells que no n'hem sentit mai el nom on al bar del poble s'han venut participacions del número premiat, o veure també aquells obrers vestits amb el mono de treball sortint fora de la fàbrica a celebrar-ho, algun que ja portarà un pet una mica significatiu, la mestressa de l'administració que haurà escrit amb rotulador negre sobre cartolina blanca: "aquí se ha vendido el primer premio"...en fi, les coses de sempre...això si, la paraula que repretiran més els afortunats que els toqui serà: "la crisi".

Com és que tenim aquesta il·lusió per la Loteria de Nadal? Sabeu que la probabilitat de que toqui la grossa és d'un 0.001176 %? Això si, de que toqui algun premi (ni que sigui tornar els calés) ja creix una mica força(15.68%) ... Ep, que aquests números no són inventats eh? Ara bé, tampoc és que m'hagi aixecat a les 4 del matí i hagi començat a fer càlculs i més càlculs escrivint-los a les parets de la casa (com Russell Crowe a "Una mente maravillosa"), ja hi ha qui ho ha fet per mi. Us recomano aquest blog d'un matemàtic on hi ha un article molt maco i treballat sobre la loteria de Nadal.

Doneu-hi un cop d'ull i veureu que qui confïi en loteries, travesses, euromilions i de més per fer-se ric és poc menys que inconscient, ara bé, tal com diu el mateix autor, sobretot en la loteria de Nadal a algú li ha de tocar no? Jo, per si de cas, m'he gastat poc...però alguna cosa si, ni que sigui per temptar la sort.

I si no, com a minim ja podrem dir que el Nadal ha començat no? o, encara molt més nostrat, podrem dir que l'important és que hi hagi salut, que els diners no fan la felicitat....(però com hi ajuden eh?)

2 comentaris: