dimecres, 25 de maig del 2011

després de les eleccions (I)

Deu n'hi do el que donarien els resultats d'aquestes eleccions per parlar, crec que podria escriure un post cada dia durant vàries setmanes. No pot ser, la política és important però no ha d'hipotecar aquest bloc, i més encara quan els polítics s'esmercen en "superar-se" cada dia més amb les seves actuacions. No descarto però tornar a escriure sobre aquest tema en els propers dies, per això el titol porta un (I) delator...hi haurà com a mínim un (II).

Avui em vull referir a les "dretes". Primer, res a dir dels resultats de CIU, segur que han superat les seves espectatives més optimistes guanyant per majoria en molts llocs, conquerint alcaldies històriques socialistes com Barcelona, Girona, Mataró... Ara bé, compte amb les conclusions que se n'extreguin. Ahir ja vaig sentir en Mas dient que després dels resultats es sentien recolzats per la gent per continuar amb les retallades, que els resultats legitimitzaven la seva actuació. Compte, realment és així? Jo no sé si en votant de Quart, per citar el meu poble, que vota a CIU ho fa per recolzar la política d'en Mas, més avita diria que vota a en Lloret, que n'és el candidat...tot i que si és cert que molts voten al partit que està al govern pensant, no sense raó, que si l'alcalde del seu poble és del mateix color polític del president de la Generalitat potser podrà treure més rèdit pel municipi.

PP. Té collons que una campanya que es diu "centrats en tu" acabi sent una de les campanyes més dures que han fet contra la immigració, els casos de Fernández Diaz a Barna i sobretot l'Albiol a Badalona fan frapar. Quin ha estat el discurs constructiu del PP? És un partit que únicament limitant-se a criticar el govern central ja té suficient crèdit com perquè la gent els voti. Home, obviament en Zapatero els hi està posant en safata, però la gent hauria de ser més responsable en donar el seu vot no?

PxC. Fa por, relativa això si. És veritat que han passat de 17 a 72 regidors (em sembla) i que pot semblar molt, tot i que si ho comparem amb els 9000 regidors que hi ha a Catalunya tampoc són tants. Però si que fa por veure com un partit que l'únic que apareix al seu programa són consignes racistes sigui capaç d'aconseguir un recolzament tan important de la gent. Un dia m'agradaria parlar amb un votant convençut de Plataforma per Catalunya, realment es creuen totes les mentides que diu la gent (lo de la campanya de Mataró posant un xec fictici a dins on dèia que cada contribuent català havia pagat 600 euros sense saber-ho per fer xecs de 4000 euros pels immigrants deixa de ser demagògia per ser una mentida com una casa de pagès!!, una infàmia diria!!).

En fi, vaig llegir un twitter fa dos dies que, malgrat que una mica fortet, ens hauria de fer reflexionar a tots plegats. Deia la persona que escrivia el twitter que desitjaria que un dia, les persones que han votat PxC tinguessin un familiar (o ells mateixos) molt ferits i haguessin d'estar operats per un guineà, equatorià, etc... o, encara més, haguessin de rebre un ronyó d'un d'ells per a un transplantament...Si, ja us he dit que era una mica bèstia...però més bestia és que 60000 persones votin un partit xenòfob...quin país!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada