dijous, 26 de maig del 2011

després de les eleccions (II)

Ja vaig amenaçar ahir en que el post que escrivia sobre el resultat de les eleccions tindria continuació no?, doncs aqui està. La cosa ja vaig dir que donava per molt i, de fet, tampoc faig un anàlisi massa profund, simplement allò que se'm passa pel cap.

Avui toca les esquerres, unes esquerres que, en general, estan més perdudes que un gos a missa. I sap greu, sap greu veure com molts partits polítics amb aquesta ideologia s'estan desinflant, estan en una deriva permanent que els està portant cap a un naufragi que sembla que no té aturador.

El PSC va ben perdut, sembla com la cua de la sargantana quan li tallen, va donant espasmes, cops a dreta i esquerra, sense cap sentit ni cap futur. Després d'una nova patacada sento tan poca gent dins el partit fent autocrítica, i el que és pitjor, la gent que en fa o bé són personatges cada cop més arraconats dins el partit (Ernest Maragall, Montse Tura...) o bé fan l'autocrítica tan diluïda amb justificacions i teories de la conspiració que més que una autocrítica és una excusa de mal perdedor (Joaquim Nadal). Com s'ensortiran d'aquesta? no és fàcil no.

ERC va en caiguda lliure, em sembla que ni una bona xarxa salvarà aquests equilibristes que en els darrers anys han festejats tantes companyes diferents, han provat fer tantes coses, que han desorientat els propis votants. Com a mínim ells si que han agafat el bou per les banyes i han plegat els de dalt, això si, postposant la renovació al pròxim congrés a celebrar-se passat l'estiu crec. Sona l'eurodiputat Oriol Junqueras (historiador) com a possible candidat a "reflotar" tot això...no em sembla pas mala opció.

Iniciativa. Bé, un partit petit amb ànima de partit petit; que vull dir amb això? que no s'enfadi ningú eh?, però, amb poca cosa que fan ja estan contents, per això acostumen sempre a fer valoracions positives dels resultats que obtenen a les urnes. I no ens enganyem, els "esquerranistes esquerranistes" que estan farts de PSC són una font important de votants d'IC.

CUP. La sorpresa agradable de les eleccions. Un dia que amb uns amics xerràvem d'això els deia que si hagués de votar a Girona, votaria per les CUP...i renoi quin resultat van fer. De 0 a 3 regidors de cop. Molt content que un partit que es defineix com d'esquerres, independent i ecologista hagi tret bons resultats; a més, pel tipus de partit que és, sense un cap únic, molt assambleari...res, que combrego força amb el seu ideari. Tant de bo ara segueixin guanyant-se la confiança de cada cop més gent.

I demà més...tot i que potser descansem d'eleccions no?

1 comentari: