diumenge, 15 de maig del 2011

eurovisió

Ahir es va celebrar la, crec, 56a edició del festival de música de Eurovisió; ajudat pel fet que ahir no hi havia futbol a la mateixa hora i que el pla B, a "la Noria", hi sortia en Finito de Còrdova (ensabonada general per ser torero) i la seva parella Arantxa del Sol (molt maca ella, això si, però prou), vaig decidir quasi sense voler veure el festival.

Haig de reconèixer que fèia anys que no mirava el concurs. M'agrada la música, però aquesta mena de festivals s'acostumen a fer ferragosos. La solució adoptada (davant la gran quantitat de països que tenim ara a Europa i que volen participar al concurs) ha estat prou bona: fer unes semifinals en dies anteriors i, per fer les votacions, que els representants en connexió per cada país diguin només a qui van els 8,10 i 12 punts, de l'1 al 7 ja apareixien directament en pantalla. Prou àgil tot plegat.

El que més em va impactar va ser un video, de 90 segons de durada, on a càmara superràpida s'anava veient com s'havia transformat un camp de futbol (el del Fortuna de Dusseldorf ja que era en aquesta ciutat alemanya on es celebrava el concurs de cançó) en el plató-escenari on es va realitzar el festival. Brutal!!! en 6 setmanes van fer una obra faraònica, i clar, en plena temporada l'equip de futbol havia de seguir jugant; doncs per fer-ho van "construir" un camp de futbol professional i provisional just a 300 metres d'on ahir hi havia la  moguda. Deu n'hi do pels alemanys.

El resultat? pel que es veu no era el lògic, va guanyar Azerbaijan  quan no era cap de les favorites, però això ja passa. Ara bé, s'hauria de replantejar vàries coses. Amb un 90% de fiabilitat pots encertar la majoria dels vots: Rússia vota alt a Ucraïna (i viceversa), Noruega vota alt a Suècia (i viceversa), Xipre vota alt a Grècia (i viceversa)...i apa, anar fent...i com que de repúbliques ex-bàltiques i ex-soviètiques n'està ple, doncs ja sabeu amb qui parteix amb més puntuació que la resta. La representant espanyola, 23 de 25. De cançons n'hi havien de més fluixes (però poques); això si, el que dèiem, de 43 països  només 6-7 van votar Espanya i amb una puntuació màxima de 5 punts, excepte Portugal i França que li van donar 12 punts...curiós si més no.

Amb Eurovisió passa una mica com amb "Gran Hermano" o altres programes, en el sentit que tothom diu que quina frikada i que no mira aquestes coses i, en canvi, l'audiència devia ser brutal. No tinc dades però em baso en el meu twitter, tot deu (o quasi) mirava el programa perquè anaven "pilejant" comentaris, prediccions, etc, i ho feia des de Susanna Griso a periodistes esportius de RAC1 i de Queco Novell a Carmen de Mairena, i l'Iñigo, un dels personatges més actius no ho va fer...perquè era qui retransmetia la gala per la televisió espanyola.

I dels twitters alguns de molt originals, per exemple, aquell que deia que potser Eurovisió ens podria facilitar la independència: ja que els països veïns es voten entre ells, si Euskadi, Galicia, Catalunya...fóssim independents Espanya potser tindria possibilitats...o aquell en el que s'estranyava que la Merkel i la cantant d'Alemanya fossin del mateix país...ja us imagineu el perquè no? (el twitter, per més pistes, l'escrivia un home).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada