dimarts, 31 de maig del 2011

a garrotades

De nou un fet ja conegut: manifestació (agrupació de gent), uns mossos per controlar-ho, a algun mosso se li escapa la porra, merder assegurat. Això és el que va passar a la Plaça de Catalunya el divendres i també a Lleida.

En aquell moment jo estava escoltant RAC1 i en tot moment ens estaven informant del que anava passant, sense ser comentaris tendenciosos; ho dic, bàsicament, per les declaracions de Felip Puig a la premsa pel tractament de les informacions. Hem de partir d'un principi bàsic: les imatges no hi serien si els fets no s'haguessin produït, és a dir, no es veurien mossos estomacant amb la porra a manifestants (com a mínim pel que es va veure en les imatges, pacífics) si realment no haguessin fet servir aquesta actitud repressiva.

Es curiós veure com s'actua davant fets similars de diferent manera segons el calendari...electoral. La concentració pacífica dels indignats va començar quasi una setmana abans de les eleccions. Duran aquella setmana els indignats no devien embrotir (dic això perquè va ser la raó principal que esgrimien les autoritats per fer servir la força el divendres passat), o potser la raó principal és que cap partit polític s'oposava frontalment a aquest moviment no fos cas que una actitud bel·ligerant en front d'ell els pogués fer perdre rèdit electoral? Obvi, la raó era aquesta, no em queda cap dubte.

Felip Puig va actuar defensant l'actuació dels mossos en la represàlia contra els estudiants pel pla Bologna fa un parell d'anys? O només pel canvi en el cap de la conselleria els mossos s'han tornat de "dolents" a "bons"? Compte, no estic dient jo que siguin bons o dolents, de fet, hi haurà de tot com a per tot (tinc bons amics mossos); estic criticant si de cas la falta de rigor i criteri dels polítics.

També s'ha d'anar en compte amb les imatges que surten per internet no fos cas que estiguessin manipulades. I tant de bo sigui així, que estiguin manipulades, perquè he vist una captura de pantalla d'una suposada conversa via facebook amb un dels mossos que estava allà que faria frapar a qualsevol defensor d'un estat de dret; i no menys forta és la imatge de 4 mossos estomacant un indigent que estava prop de la zona de manifestació...repeteixo tant de bo siguin producte d'un crack del Photoshop.

Sigui com sigui, que es depurin responsabilitats. No m'agrada que la meva policia faci servir la violència contra concentracions pacífiques, això fa que aumentin les simpaties pels indignats, això i que el govern decideixi apujar el sou a càrrecs de directors generals...just quan tanquen sales d'operacions...incoherència? vergonya? morro?...indigneu-vos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada