dimarts, 28 de desembre del 2010

la iaia

Avui fa un any que la flama de la iaia Carmen (Carme, però sempre li havíem dit Carmen) es va apagar. Els últims anys ja estava en una residència i poc a poc s'anava fent petita petita...fins que ens va deixar.

Quan algú proper acaba marxant sempre és millor quedar-se amb les imatges maques, amb els records imborrables, a vegades de coses quotidianes; i és que la iaia Carmen ens venia a buscar a l'escola i ens portava a casa seva, al carrer Hortes...i mentre miràvem la tele berenàvem, i no ens hi posàvem pas per poc: pa amb tomata i truita o tonyina (de la Masó, poca broma).

A tres quarts de 7 sortíem i anàvem al carrer Ballesteries, on hi havia l'oficina de la Lampisteria dels meus pares; normalment ens aturàvem al Colmado que hi hava a Santa Clara.

I com oblidar el seu braç de patata (farcit de carn i tonyina) i sobretot les platades de carn arrebossada que feia de segon. I l'hort que durant un temps van treballar a La Creueta abans de mudar-se a Fornells.

En fi, molts records quotidians...els àpats familiars amb els parents d'Hostalric, cantant el "rititiu" a la comunió de la meva germana, i tantes coses que sempre perduraran a la nostra memòria...

Un petonet iaia Carmen...vas donar records a l'avi Josep?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada