dijous, 23 de desembre del 2010

vaselina a punt?

la cosa està així de fotuda eh? Recomano a tots els amics, i als amics dels amics, i a tothom que li faci mal els atacs continus al poble català que tingui un bon pot de vaselina al rebost...perquè això només ha fet que començar.

Que haurien de dir ara els que, un cop vista la sentència del Tribunal Constitucional sobre l'Estatut de Catalunya ens volien fer combregar amb rodes de molí i fer veure que no passaria pas res?...doncs mira, ja tenim aquí la primera: el Tribunal Suprem (amparant-se en el que havia dictat del TC) obliga a la Generalitat  a garantir que aquells pares que vulguin que els seus fills siguin escolaritzats en castellà ho poguin fer, és a dir, que el acstellà passis a ser llengua vehicular a l'escola catalana.

Apa, ja la tenim...zaaaaasssss...quatre pares es queixen (i quatre no és un número aproximat eh?) i tirem per terra tota la immersió lingüística de 30 anys. Quina vergonya!!!! Fins quan haurem de seguir així? i ara que, abaixar el cap i fer com si res no? Si fos jo director d'escola ho tindria força clar: desobediència civil.

A veure, aquests senyors del Suprem no han vist que fa 15 dies l'informe PISA deia que els estudiants fills de la immersió sortien amb unes capacitats en castellà molt millors que en la resta d'Espanya? No hem de garantir que els nostres fills surtin amb un bon nivell en les dues llengues? No és veritat que la llengua que està en inferioritat de condicions (escolteu al carrer, mireu els quioscos...) és el català?

En fi, el post donaria per molt més però entre que estic superindignat i que a més estic en horari laboral no vull perdre més energia i temps en aquesta colla de cacics...ahhh y por cierto, yo soy hijo de la educación catalana que ahora estais intentando desprestigiar y creo que más o menos me defiendo en castellano ¿no?...¿podran vuestros hijos hacer lo mismo que estoy haciendo yo ahora en catalan?

2 comentaris:

  1. sense comentaris...
    Vull dir amb això que no cal afegir més...
    Tot i que sóc enterament bilingüe, i saps que a casa parlem indiferentment les 2 llengües -i ojalà en sapiguéssim 3!!- és una opció personal.

    L'eduació en català és un dret, ha de ser un dret i un deure. Reincorporar l'eduació en castellà a les escoles no farà més que matar el català. El bilingüisme només fa que afavorir la llengua majoritària, i malauradament s'ha de defensar la minoritària amb lleis que en garanteixin el ple ús... i ahir... va ser la primera retallada d'aquests drets. Espero que nop n'hi hagi més!!

    apa que per no voler fer comentaris... m'he lluït, però és que el tema m'encén

    ResponElimina
  2. Molt fort, tot plegat. En canvi, què passa si a mi em vé de gust veure una determinada película en català? També he d'anar al suprem a presentar un recurs, per la mateixa regla de tres? En fi...

    Per cert, a la pàgina de Convivència Civica Catalana, que son els que van presentar els recursos que han donat lloc a la sentència, no hi he sabut trobar la versió en català (potser és que no hi és?). I els seus continguts, són més del mateix de sempre.

    Salut!

    ResponElimina