dissabte, 18 de desembre del 2010

una base de pizza i una coca de vidre amb pinyons

Us passo una recepta que una bona amiga em va fer arribar. Ja sabeu que una de les meves debilitats/perdicions és la pizza del dissabte, doncs amb aquesta recepta farem que aquesta perdició sigui una miqueeeeeta més saludable.

Ingredients: 250 g de farina de blat (millor si és integral), una bosseta de llevat de fleca o 20 g. de llevat fresc en pols dissolta en aigua tèbia, 3 cullerades soperes d'oli d'oliva, 1 cullerada (de cafè) colmada de sal i 15 cl d'aigua.

Preparació: barrejar la farina i la sal amb una cullera de fusta. Afegir el llevat i barrejar. Incorporar l'aigua tèbia i tornar a barrejar durant un minut. Afegir l'oli i amassar la pasta durant 5 minuts, fins que estigui homogènia i es desenganxi de les vores del recipient. Cobrir amb un drap i deixar que pugi la massa en un entorn calent (per exemple, ara a l'hivern, es pot preescalfar el forn a 30ºC, introduir la pasta i tancar el forn) fins que dupliqui el seu volum durant uns 45 minuts. Preescalfar el forn a la temperatura que farem la pizza (uns 240ºC). Enfarinar la zona de treball. Extendre la massa amb l'ajuda d'un corró ("rodillo"). Col·locar la massa extesa a la placa del forn sobre paper vegetal, afegir els ingredients de la pizza i cap al forn!!!!

Les quantitats que us he passat són per fer dues pizzes; si voleu, en podeu guardar la meitat de la pasta i fer una coca de vidre amb pinyons. Partim de la massa extesa, la untem amb oli, li posem sucre (millor integral) i pinyons i la posem al forn. Poca estona (menys de 10 minuts) i quan els pinyons estiguin torradets tanquem el forn; afegim un bon raig de "anís del mono" i ho deixen dins el forn (això si, aquest apagat) perquè s'esbravi l'alcohol...iiiii...apa a jalar!!!! (això si, deixeu que es refredi no fos cas que us escaldéssiu el bec).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada