dissabte, 8 de gener del 2011

hem canviat els barrufets per en Noddy

La vida passa, i canvien els referents. No és pas dolent ni parlo amb melancolia, al contrari, és una cosa lògica  i ha de ser així. En la música els clàssics seran sempre els clàssics, però en altres aspectes de la vida, les coses de fa vint anys són més que antiquades.

Els matins de cap de setmana, amb els nens, quan ens aixequem i mentre juguen posem la televisió per veure els dibuixos que fan. L'oferta és àmplia, la TDT ha fet que hi hagi simultàniament més de 10 canals que programin dibuixos animats, però ens solem quedar amb Clan. La successió és clara: cap a les 8 del matí estan fent Les Tres Bessones, mitja horeta després és hora del Jardí dels Somnis, i després l'estrella del matí pels meus nanos: en Noddy. I és que aquest i en Pocoyó són els que més interés desperten en els patufos de casa.

Tampoc fan escarafalls a en Bob el Manetes i a en Many Manitas...dos conceptes molt similars, amb la diferència que en el primer són els vehicles els que parlen (excavadores, pales, etc...) i en el segon són les eines (claus angleses, martells, etc...).

A vegades, sobretot quan hi ha hagut èpoques que els costava menjar, els posàvem algun dibuix animat a l'ordinador (en Youtube és un gran invent pels pares). Un cop vaig intentar posar-los algun clàssic que el seu papa veia de petit (Barrufets, David el Gnomo...) però no vaig pas triomfar...està clar que eren altres temps.

Però us diré més...ni jo hagués acceptat el canvi, haig de reconèixer que els dibuixos d'avui dia estan molt ben fets (la tecnologia, obviament, hi ha ajudat), però fins i tot els arguments han millorat. Vaja, que si m'animo igual un dia començo a fer una comparativa entre els dibuixos d'abans i els d'ara, que vulguis que no, m'estic convertint en un especialista...us reto a que em digueu 20 dibuixos animats que facin avui en dia (jo us en diria 30, i no és una Mourinhada eh?)...serà que els caps de setmana comencen per mi ben aviat al matí?

2 comentaris:

  1. Suposo que estàs reptant als que no tenen nens, que jo et dic la programació del CBeebies de memòria des de les 7h del matí.

    ResponElimina
  2. Pos l'isaac és un fan dels clàssics. Els seus preferits són en Mickey i en Pluto, i en Tom i Jerri...

    ResponElimina