dilluns, 17 de gener del 2011

a vegades no val a vanalitzar

I això és el que sembla que passa a Salt aquests dies, i no ho dic per la gent de Salt ni els seus governants, que consti. No he seguit molt el tema, ho reconec; però pel que més o menys he sentit i vist pels mitjans de comunicació sembla a ser que s'està posant en perill la convivència perquè un grup de joves ha començat a protestar violentament contra el fet de que un company seu resultés ferit després d'una persecució policial.

Quan en el títol parlo de no vanalitzar faig referència a que sovint girem la cara a problemes com aquests. Compte!!! No em considero racista ni molt menys, de fet, acostumo a tenir discussions amb familiars sobre aquests temes i acostumo a dur-los la contraria mostrant empatia per l'immigrant. De fet, subscric el que deia l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, dient allò de que això no era una batalla contra la immigració sinó contra la delinqüència, i és que el jove immigrant que fou ferit en la persecució policial estava delinquint (d'aquí la persecució).

Desconec si la polícia seguí el protocol adient però no tinc perquè pensar que no. Queda sovint molt modern i molt progre criticar a la policia per utilitzar la violència però crec que ho fan si és necessari (i, perdoneu, però desconec com es va produir l'accident). Ara, però, s'ha hagut de reforçar la presència policial per les dues nits de vandalisme que s'han produït; tant de bo que això es pugui frenar a temps i no convertim Salt en un París II (recordeu els greus disturbis que van passaar fa un parell d'anys?).

Salt té un problema; malgrat l'esforç dels agents socials i de moltes entitats pel seu compte (ara recordo un grup de percussió subsaharià col·laborant amb els marrecs de Salt), s'estan creant gettos d'immigració que poden ser molt perillosos en un futur...i sembla que aquest futur poc a poc s'està acostant. Si a això li afegim que creix la delinqüència per, entre altres, efecte de la crisi, el panorama no sembla massa afalagador. De fet, una especialista en terrorisme internacional, i assessora en aquest tema de la major part dels països de la Unió Europea (perdoneu que no me'n recordi del nom) ha advertit en diverses ocasions del viver que poden ser els gettos de Salt per produir nous terroristes. Exageració? potser si...però algú és capaç de negar la major?

El que avui m'ha sobtat és que quan la Rahola, a la tertúlia de RAC1 al matí ha volgut treure aquest tema en Basté li ha dit que molt breu perquè avui no tocava...i s'han passat 40 minuts de rellotge parlant de si Tura o Hereu...potser podien haver donat una mica de cobertura a tot plegat no? En fi, heu demostrat una mica més el centralisme que se us acusa als de Barcelona...m'ha sabut greu perquè sou la meva cadena de referència...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada