dimarts, 25 de gener del 2011

cap a Sort...

Ahir vaig començar oficialment les vacances; com veieu ho faig una mica al revés de la gent; durant el Nadal vaig treballar cada dia (fins i tot 24 i 31 de desembre a la tarda eh? que consti) i ara a finals de gener fem una setmaneta de vacances familiars.

Ens agrada anar a Sort, tant a l'estiu com a l'hivern. Tenim l'avantatge que la familia de la meva dona hi té un piset i mira, cal aprofitar-ho no? Això si, Roses-Sort, unes quatre hores no te les treu ningú, i això sense fer cap pausa, cosa que amb nens és impossible no haver-ne de fer. Tot i així, l'experiència ens ha fet programar el viatge de tal manera que dinem entrepans pel camí i així els nens, després de menjar-lo fan la migdiada, i com a mínim ens assegurem quasi dures hores de tirada llarga sense sentir les protestes dels marrecs.

Una altra conseqüència de viatjar amb els nens és que passem pel Tunel del Cadí. Abans fèiem la Collada de Tosses, que juntament amb el Port del Cantó (45 km de collada més) fèia que passéssim dues proves de resistència al mareig; amb adults encara, però amb els petits... Ara només fem el Port del Cantó (uneix La Seu d'Urgell amb Sort), que, sota el meu punt de vista no és tan feixuc com la Collada de Tosses: rectes més llargues, paisatge més obert amb millors vistes...

L'única pausa en el viatge la fem tot just superat el Tunel del Cadí, a l'àrea de Servei que hi ha en sortir a la part cerdanya. No hi trobem ningú (bé, els dos cambrers). Com de diferent devia ser menys de 24 hores enrera, diumenge d'hivern, típica carretera que agafen els xaves per tornar d'esquiar... Cacaolats calents, cafè reparador i a seguir...

En previsió del que ens esperava en arribar a Sort ens vam parar a la benzinera que hi ha just al final del port del Cantó, a 2 km escassos de Sort, a comprar llenya. Dos detalls importants: 1er, els frens fan una pudor.. mira que sé que ens baixades pronunciades no s'ha de fer servir tant els frens... i 2n, si us falla la feina feu-vos venedors de llenya: 4 troncs malparits que deixen anar unes estelles assassines que se't claven a les mans costen més de 4 euros... tot dit (em sembla que a l'estiu vinent vindré un dia carregat amb llenya de la que tinc a casa).

I no estàvem errats en les nostres previsions: us escric a les 9:55h, just a aquesta hora acabo de mirar les dades de l'estació meteorològica de Sort i estem a -9.1ºC....!!!!!...amb raó aquesta nit he dormit amb mitjons (i ni me'n recordo de l'últim dia que ho vaig fer). I sabeu què tinc ganes de fer ara? vestir-me i anar a fer un vol per fer un cafè... (tranquils, no aniré a una terrassa) i...en un moment del dia toca anar a còrrer... us explico demà si he tingut nassos de fer-ho.

1 comentari:

  1. ànims... pensa que estàs a més altitud, i per tant el rendiment esportiu és diferent

    ResponElimina