dimarts, 16 de novembre del 2010

el convidat

És el primer cop que entro, en aquest bloc, en l'histriònic, complexe i sovint pervertit món de la televisió. Ja fa un temps que els espectadors assistim a una guerra de cadenes, a un tot-s'hi-val si el que fem ens aporta una dècima més d'audiència que la competència, amb la conseqüent pèrdua de qualitat en benefici d'un populisme exagerat.

Doncs enmig d'aquest desert de tant en tant apareix algun oasi, i m'agradaria destacar-lo. Evidentment tot és subjectiu (de fet, sóc dels que penso que encara haurien de fer més esport per la tele, però això és simplement qüestió de gustos) però s'ha de reconèixer que "el convidat" s'ha fet un lloc entre les mes preferències.

Per qui no hagi vist el programa, es tracta de que l'Albert Om és "el convidat" d'un personatge famós durant un cap de setmana. Un cap de setmana de convivència (es queda a dormir a les cases i tot) on va tenint converses amb el convidat, el seu entorn...i hi afegeix unes reflexions personals sobre el que va veient. Em fa pensar en l'estil d'en Miquel Calzada (en Mikimoto) a "afers exteriors", però en aquest cas agafant de protagonista un personatge famós.

Pel que he sentit en alguna entrevista al mateix Om, l'única condició que els posava als amfitrions era que fessin "vida normal", que ell s'amotllaria a l'estil de vida, costums, etc. que tingués la família de l'amfitrió durant aquell cap de setmana.

Un valor afegit al programa és que "aprofita" el convidat i les vivències del mateix per parlar de determinats temes que puguin tenir més o menys interès social; per mostra un botó: ahir la protagonista era la Montse Carulla, actriu que està a punt de fer 80 anys (bé, potser ja els ha fet perquè el programa està enregistrat). Doncs l'Albert Om va aprofitar per parlar de la vellesa en el seu sentit més ampli: com va canviar el concepte d'estimar al llarg dels anys, la sexualitat en la gent gran (impagable la cara de l'home de la Carulla quan l'Albert Om li va preguntar si encara "rutllava" jajajaja), etc. O va aprofitar la visita a l'Antoni Bassas, actual corresponsal de TV3 als Estats Units per parlar de la vida fora del país d'origen, de la conciliació feina-família; amb la Gemma Mengual parlant de l'esport d'elit i què fa un esportista quan deixa d'estar en primera línia, i en el seu cas, també de la maternitat, etc...

A més, tot fet amb un ritme just, ni s'avorreix un, ni tampoc es té la impressió d'anar massa depressa, de fet, la publicitat es fa quan està previst...i no quan la competència decideix també fer-la (no us heu parat a pensar mai com és que molts programes tallen de cop al convidat o el que estiguin fent per anar a publicitat?, doncs ja teniu la resposta).

4 comentaris:

  1. Ja el vaig veure també ahir, fins als anunics precisament. Per mi, lo millor del programa no va ser cap revelació de la Carulla, sinó una de l'Albert Om: "és la primera vegada que entro en una ferreteria"!!!

    ResponElimina
  2. Doncs pinta bé. Els que vivim lluny de casa ho tenim complicat, però potser amb l'ajuda de totsrucs i algun programa de P2P em puc tornar a sentir com a casa després de molt de temps sense veure TV3.

    ResponElimina
  3. I a més va amb un cotxe igual que el teu Kp! ;-) gran programa, tens raó, jo també m'hi he aficionat!

    Àlex: els pots veure tots des de la web de 3alacarta.cat sense necessitat de descarregar-los. Espero que vagi tot bé per UK!

    ResponElimina
  4. si Josep, ja me'n vaig adonar jejeje; i per cert Àlex, que bo saber de tu de nou!!!

    ResponElimina