divendres, 26 de novembre del 2010

la competència

Avui una recomanació. Un programa de radio, a RAC1, de 12 a 13h i que s'anomena "la Competència" dirigit i presentat pels "Òscars", és a dir, l'Òscar Andreu i l'Òscar Dalmau, el darrer dels quals (diria, perquè sempre confonc l'un amb l'altre) és la veu en off dels "Caçadors de bolets" i presentador de "El Gran Dictat", a TV3.

Tal com ells mateixos defineixen el programa, "la Competència" és un programa d'humor basat en fets reals. Els dos Òscars es van alternant en la creació de personatges, cadascun d'ells amb un tarannà marcat. Només dos d'aquests personatges són imitacions de personatges famosos: en David Bisbal, que el dibuixen com xulet i una mica altiu sense perdre tics de "pueblerino" (una de les seves frases és: "gracias amigos, no me mereceis") i l'altre és el gran Justo Molinero, que surt cada dia al final del programa fent una lectura de titulars dels diaris del dia: boníssim!!! : a cada titular li canvia una lletra fent que agafi un sentit totalment ridicul (ex: "la Generalitat declarà 2 nous porcs naturals"...enlloc de parcs naturals) i sempre la secció es patrocinada per una empresa de nom inventat però amb segones (aishhhh ara no em surt cap exemple).

Si en Justo és un dels "reis" del programa, no podem dir menys d'en Jean Paul Desgrava, que representa que és una pedra a la sabata en el programa però que ell mateix té altes pretencions: sap de tot, vol gestionar-ho tot...i està enamorat de totes les noies de RAC1 i, en especial, de la presentadora dels telenotícies de TV3 Núria Soler; des de fa unes setmanes hi ha la versió "dolenta" d'en Jean Paul, que es l'alter ego que surt quan s'enfada.

Personalment m'encanta en Mohamed Jordi, un moro català independentista; d'altres són l'Angelines (una dona molt madura que "verdeja" i que està especialment motivada en lligar-se el que ella defineix com a "iogurines"), en Jep Cabestany (sempre amb les seves reflexions culturals), l'Avi Sense Nom (un avi amb gran experiència...com aquells que tots tenim o hem tingut a casa), i d'altres com la Veu en Off que representa que està amagat sota la taula de l'estudi, el traductor de xinès, el que comenta les noticies de Itàlia, el tarot Rosita....

Bé, segur que me'n deixo molts. Us recomano que un dia l'escolteu i si no podeu a aquella hora us baixeu gratuïtament el podcast del programa des de la web de Rac1, val molt la pena!! Semblava que després de que en Toni Soler i cia deixessin de fer Minoria Absoluta costaria omplir aquella franja però crec que l'han encertada amb escreix amb "la Competència"...es posa molt bé riure una mica abans d'anar a dinar no?

1 comentari: