dimecres, 6 de juliol del 2011

Cesc, i el conte de mai acabar

Un altre estiu, un altre cop el mateix, que si Cesc vol venir que si el Barça el vol, que si l'Arsenal no el vol deixar anar...doncs bé, ha arribat l'hora que doni la meva opinió que ja fa temps que m'estic mossegant la llengua, jajaja.

Primer, Cesc és un gran jugador i porta allò que els especialistes en diuen l'ADN Barça perquè es va formar a la Masia, és jove i amb ambició per guanyar títols, perquè allà l'Arsenal li ha anat bé per agafar responsabilitat i galons (recordeu que n'és el capità) però títols, ni un. El Barça el vol i ell vol venir, per tant, sembla que tot està sota condemna d'entensa. I més quan el gran gurú Guardiola el vol.

Ara bé, si voleu us dono les raons per les quals un humil aficionat com jo NO el fitxaria. I que són més i més poderoses que les exposades en l'anterior punt. Recordem que és un jugador que ve per, en principi, per ser suplent; això no és cap comentari en contra però només és per contextualitzar la seva arribada, preu que hem de pagar, etc... Cesc no serà una peça que "revolucionarà" l'equip, ara per ara els titulars al mig del camp han de ser Xavi-Iniesta i Busquests-Mascherano (que per cert, l'altre dia quasi m'enganxo en una tertúlia de bar aliena a mi quan uin il·luminat va dir que Xavi i Iniesta ja anaven de capacaiguda) i quan aquests no puguin jugar per alguna cosa després serà el moment de Keita, Thiago, algun més del B que pujarà amb força i Cesc, si acaba venint.

El preu? és el que és, si l'Arsenal no vol baixar del burro hi tenen tot el dret. Si ahir el Madrid va pagar 30 milions per un tal Coientrau (nom de conyac vaja), Cesc val bastant més. També escoltava un dia un aficionat que deia que si al final no l'acabaven fitxant per 2-3 milions de diferència entre el que demanaven uns i oferien els altres n'hi hauria per emprenyar-se...recordo que 2 milions d'euros no és poca cosa, de fet es carreguen totes les seccions no professionals perquè diuen que generen 1.8 milions d'euros de dèficit.

I podria seguir donant raons eh?, però només en diré una més que és la que potser va més a sentiments (i ja sé que en l'esport professional aquests sovint no compten): ara està boig per tornar al Barça...però perquè guanya. Fa anys ell va decidir marxar de la Masia i anar a l'Arsenal, ell va portar el Barça als tribunals per estalviar-se de pagar el canon de formació, ell fa 2-3 anys va renovar fins el 2015 (quan ja es sabia l'interés del Barça) aumentant-li el sou i la clàusula de recisió. A mi, personalment m'agrada que els contractes es compleixin...i lliurament va signar fins el 2015!!!! Si la diferència és de pocs milions podria fer com va fer Mascherano l'any passat: volia jugar al Barça i es va rebaixar el sou per pagar part de la clàusula de recissió...farà Cesc el mateix?

I sobre això d'anar a Londres i no entrenar-se....m'agradaria saber què passaria si algun jugador nostre fes això, no estaríem pas contents no? Doncs el que no vulguis per tu no ho vulguis pels altres. Si ve Cesc em sembla bé, però si no ve tampoc...el Barça està molt per sobre de qualsevol jugador, per molt ADN Barça que tingui (que per cert, Watson i Crick crec que tenien una definició un pèl diferent...us sona allò de la doble hèlix alfa i plegaments beta?...quins records jajajaja).

1 comentari:

  1. Ains.
    Aquest nano va prendre una decisió amb 16 anys que ara li està portant conseqüències. I les gestiona com bonament (o malament) sap/pot.
    Tant se val.
    Mentre tingui un pare tant bo organitzant campus, a nosaltres ja ens va bé. El meu fill gran ha estat i ha tornat encantat. I jo com a mare m'he quedat bocabadada de lo bé que ho han organitzat, lo bé que han cuidat els nens i lo bé que ens han deixat seguir les activitats.

    ResponElimina