diumenge, 17 de juliol del 2011

Stellenbosch

Avui fa just 3 anys que un servidor feia el viatge més llarg que ha fet mai en avió: Barcelona-Frankfurt-Ciutat del Cap (si, ho sé, primer cap al nord per després tornar a passar per sobre Barcelona...coses que tenen els enllaços). 12 hores en total (2+10) per arribar a Sudàfrica.

No va ser pas un viatge de turisme precisament, tot i que en ser allà podíem haver aprofitat, ho sé. A la Universitat de Stellenbosh es celebrava un "workshop" sobre la formiga argentina (la protagonista de la meva, de moment, inacabada tesi) i allà es reunien la gran majoria d'especialistes mundials sobre aquesta formiga...i clar, un aprenent com jo estava més que feliç de poder-hi assistir. Us haig de confessar, però, que en principi no hi havia d'anar (el meu director de tesi m'havia "prohibit" congressos i demés fins que no acabés tesi...lògic crec) però per circumstàncies una mica llargues d'explicar al final hi vaig haver d'anar...això va fer, però, que el viatge ja estigués organitzat (bitllets agafats...) per tant, vaig fer una burrada de desplaçament per estar a Sudàfrica de dimarts a divendres...ni el cap de setmana no vam  poder aprofitar!!!!

Necessitaria diversos posts per parlar del que em va agradar del viatge, del que vam fer de feina, etc... però no em vull fer pesat. Això si, deixeu-me comentar-vos 4 coses que em van sobtar/sorprendre/cridar l'atenció.

A l'hotel, a sobre la tauleta de nit, hi havia un exemplar de la Biblia...deu ser una tradició anglosaxona perquè quan he anat a Cardiff m'he trobat el mateix. I al buffet lliure, a l'hora d'esmorzar, suc de lichi...si si, aquella fruita semblant al raïm però amb cuberta rugosa i dura, n'heu tastat mai?

Sudàfrica és el pais dels diamants, en pots comprar de totes mides, qualitats, etc... a un preu més que raonable. O sigui que ja em veieu a mi, que no seria entès en joies ni similars, en una botiga d'aquestes de luxe (la gent tocant els diamants amb guants!!!).

La tradició anglosaxona també es notava en els pubs... tot i que allà rebien un altre nom (que ara no me'n recordo), però eren llocs on podies anar després de treballar i fer una bona copa de vi i sopar cap a les 6-7 de la tarda. Ho vam fer cada nit, de fet, allà era hivern per tant a aquesta hora ja fosquejava.

En aquella època teníem una companya de la universitat que estava allà fent una estada postdoctoral i ens va anar d'allò més bé. Ens va ensenyar la Universitat, els llocs on anar a comprar souvenirs, on anar a comprar vi... Vaig trobar una formiga feta de llauna (a mà), per l'equivalent a 50 cèntims d'euro!!

I del vi, que dir del vi. Una gran zona pels que ens agrada el vi. El clima és mediterrani, per tant, ideal per a la producció d'aquesta beguda. Tenen una varietat de raïm, el "pinottage" exclusiva d'allà. Vam acabar el workshop, divendres vespre, visitant una "wine-farm". Són productors de vins que, fer diversificar el negoci, t'ofereixen tast de vins i fins i tot sopar. Estava clar que s'havia d'aprofitar l'oportunitat i comprar algun cabernet-sauvignon...boníssim.

En fi, un viatge intens i curt, massa curt. Ja que creuava el món podíem haver estat més dies no? però això no depenia de mi. Se'm van quedar ganes de fer moltes coses, de visitar molts llocs, algun dia podré tornar-hi? qui sap

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada