divendres, 22 de juliol del 2011

fotre el Camps

L'expressió que titula el post avui no és pas meva, ho reconec, però es que fa un parell de dies va passar el que molta gent esperava que passés: un dels personatges més foscos de la política espanyola es va veure obligat a plegar veles.

A veure, tot i que el cor em digui una altra cosa, també en aquest cas hem de respectar la pressumpció d'innocència per a, ara si, l'ex-president de la Generalitat Valenciana, el senyor Francisco Camps. Un cop respectada i amb el risc (poc) d'empassar-me les paraules si en el judici es demostra el contrari, quan una persona fa tant temps que conviu amb la sospita de corrupció sobre el seu cap és que alguna cosa hi ha d'haver.

Segurament, el controvertit tema dels "trajes" serà una nimietat comparat amb el que es podria trobar si es fés una autèntica investigació, si, com es diu en aquests casos, s'aixequessin les "alfombres". La impressió que em dóna aquest personatge és semblant al típic president sudamericà populista, tot i que, obviament, al costat oposat de l'arc polític (ben a la dreta en aquest cas). Per què? Doncs perquè crec que el que ha fet ha estat enlluernar els valencians amb grans competicions esportives (Formula 1, Copa Amèrica de Vela...), grans construccions urbanístiques... (encara que això hagi significat, i és el cas, que la Comunitat Valenciana sigui la més endeutada d'Espanya). A l'igual que en el cas de, per exemple, en Chavez, el que fa és intentar silenciar l'oposició amb tics dictatorials (el tancament de la senyal de TV3 a la Comunitat Valenciana en seria, per què no, un exemple).

I mira si n'és de cínic aquest personatge que apareix a la roda de premsa de renúncia (bé, perdó, canvieu roda de premsa per compareixença perquè, oh que valent, no va admetre cap pregunta dels periodistes) amb un posat altiu i desafiant i quedant com a nou màrtir d'Espanya admetent que plega perquè així gràcies a aquest gest en Rajoy serà president. Pobret ell, s'ha sacrificat pels altres. Quins collons!!!! Algú pot entendre que si fos realment innocent, amb l'ànsia de poder que ha tingut ell sempre, i havent estat escollit fa dos mesos per majoria absoluta de nou, plegaria?

I això si que no m'ho explico...com pot tenir un personatge així aquest suport majoritari al carrer? Valencians, no us entenc; però això ja seria motiu d'un altre post.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada