diumenge, 24 de juliol del 2011

periodisme

Per un parell de cosetes que vaig veure ahir m'he deicit a escriure sobre el periodisme (o millor dit sobre determinat periodisme, o determinats periodistes). Mai és bo generalitzar i crec que en aquest cas ni és bo ni és just, per tant, si algú és periodista ja entendrà si estic parlant d'ell o dels altres.

Ahir vaig veure un tweet on parlava d'uns curiosos matisos en els titulars sobre la matança d'Oslo en dos diaris. A "El Público" es referia a l'autor de la massacre com a individu d'extrema dreta, mentre que a "El Mundo" parlava de nacionalista. Pam. Són només matisos, ho sé, perquè un individu d'extrema dreta acostuma, obviament, a ser nacionalista...però ja sabem tots les connotacions que té en aquest país la utilització de la paraula "nacionalista", i sobretot en boca de mitjans com el que dirigeix en P.J.Ramírez.

A la nit volia veure el debat de "La Noria" sobre el cas de Francisco Camps. Vagi per endavant que considero que de debat en té ben poc bàsicament per dos motius: a) les interrupcions per publicitat són tan abundants (i llargues) que es perd el fil ràpid del que s'està parlant i b) perquè un cop els 6 integrants (3 per un costat i 3 per l'altre) ja han exposat les seves idees ja és hora d'acabar el debat i anar a temes bastant més frívols amb personatges tipus Tele5, ja m'enteneu.

Però bé, de totes maneres volia veure el debat. Ahir, a més, a partb de 4 periodistes hi havia dos polítics, un pepero (Celia Villalobos) i un sociata de València (Luna). Obviament els dos es van dedicar al que es dediquen gran part dels polítics d'aquest país: desqualificar l'oponent més que confrontar idees o maneres de fer. I alguns dels periodistes feien el mateix. Defensar camps com si fos poc menys que un sant i màrtir d'aquest país mentre que els altres l'atacaven sense pietat sense contemplar que potser algun dels polítics de la seva corda estiguin també en la corda fluixa per determinades actituds.

No sé, sé que el que demanaré és molt difícil per no dir impossible ja que els mitjans de comunicació estan fets per persones (periodistes) i cada un d'ells té la seva ideologia però...no seria possible un mitjà de comunicació o un periodista que fos "neutral"? En fi, per demanar que no quedi.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada