dimarts, 30 d’agost del 2011

i si la regirem tota?

Podríem fer-ho no? Em refereixo a la Constitució. Ara s'està en ple debat sobre si el govern i l'oposició han actuat bé a l'hora de decidir canviar la Carta Magna; en principi, i pel que s'explica, ho fan per posar un topall al sostre de dèficit públic que pot soportar una comunitat autònoma.

No em posaré amb el fons de la qüestió; no hi entenc d'economia però, possiblement, i pel que diu més o menys tothom, cal algun tipus de regulació com la que es pretén fer. El que un cop més m'indigna és com ens tracten als ciutadans els polítics, de veritat creuen que som tan tontos? Qualsevol canvi a la Constitució crec que hauria de ser refrendat mitjançant un referèndum, i en teoria així ha de ser; però una martingala dels dos partits polítics majoritaris ha fet que decideixin canviar-la i, a més, en un temps récord i sense que poguem dir-hi la nostra.

Què hi guanyen amb això? Sota el meu punt de vista és prou clar; el PSOE dirà que amb aquesta mesura realment s'actua contra la dificil situació econòmica i que han estat prou valents com per decidir canviar la Constitució. El PP, que en tota la legislatura no ha fet cap proposta econòmica per ajudar a paliar la situació (recordem que diuen continuament que tenen la solució), dirà que amb això es demostra que estan al costat del govern si és que es tracta de salvar el pais. Buajjjjjjj, quina ràbia tot plegat.

O sigui, fa uns mesos no es podia canviar la Constitució sota cap concepte si és que era per encabir-hi determinats "preceptes" que apareixien en l'Estatut de Catalunya; o per exemple, tampoc es podia canviar per acabar amb la arcaica idea de que l'hereu de la corona ha de ser un home...i en canvi ara, de pressa i corrents canviem-la, que d'aqui a 2 mesos hi ha eleccions.

No seré jo qui s'oposi a que la canvïin, per mi la podrien regirar de cap a peus; la Constitució fou important, però la societat ha canviat prou en 30 anys com per fer-ne una relectura profunda,. Però no serà així, ara faran aquest "nyap" i així ja tindran excusa per no canviar-la en 30 anys més, i si no temps al temps.

1 comentari: