divendres, 19 d’agost del 2011

"un restaurante en casa"

Apa, avui toca una recomanació televisiva, d'aquelles potser estranyes. D'aquelles recomanacions per culpa de les quals em considerareu més "freak" del que potser em considereu ara; però que nassos, el bloc és meu o sigui que allà va.

El programa en qüestió és diu "un restaurante en casa", o alguna cosa similar, i enfronta a dues parelles que, per un dia, transformen casa seva en un restaurant. Ells mateixos (amb ajuda, si cal, de familiars i amics) han de cuinar i servir a una sèrie de comensals; aquests, un cop acabat l'àpat, dipositaran en una caixa els diners que ells considerin (pagaran el que vulguin). Qui tingui més diners és la parella guanyadora.

Cal dir per endavant que els comensals no coneixen de res als cuiners i viceversa. Cada parella tria el menú que oferirà als comensals i el número d'aquests que inquibirà a casa seva. Aquí ja comencen a mostrar diferències: hi ha qui prefereix fer coses sofisticades però només un torn, d'altres tiren més per la senzillesa i fan dos torns de menjador, amb la qual cosa tindran més dipositaris de diners però depèn com vagi el menjar, la rapidesa en el servei, etc... posaran més o menys.

Tot compta perquè el client quedi satisfet: la qualitat del mejar, el serveix, la decoració, el tracte dels cambrers, algun detallet que puguin fer, etc... Tot, però, també té un risc (en l'episodi d'avui, per exemple, un dels restaurants estava decorat amb motius tauromàquics i una de les comensals era antitaurina i li ha tocat sopar just davant d'un cap de brau penjat a la paret).

Clar, i després venen tots els problemes "habituals" per uns cuiners/cambrers no professionals: que si el menjà està fred, la salsa també, soso, salat, poca quantitat al plat, havia de ser embotit ibèric i no ho és, s'ha acabat un dels postres, no hi ha cafè, etc...

Un programa distret per a les nits del divendres...i si pares atenció encara descobreixes alguna recepta interessant!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada