dissabte, 27 d’agost del 2011

vacances a Blanes?

No, tranquils, no estic de vacances (encara no); ja us avanço que em queda menys d'una setmaneta per agafar-les, això si. Ans al contrari, estic immers en un projecte en el qual estem testant uns productes (uns repel·lents) per mosquits.

Per exigències del protocol, capritxós ell, necessitàvem 6 habitacions a la mateixa zona, d'aproximadament la mateixa mida, i amb certa activitat, obvi, de mosquits. Al final la solució més senzilla ha estat llogar sis habitacions d'un hotel i la zona escollida, Blanes. L'hotel on estem està just al costat d'un càmping, i a més les habitacions on realitzem les proves està a nivell 0, a nivell de terra, just davant la zona enjardinada de l'hotel. El lloc sembla ideal, ho sembla perquè els mosquits són tan sensibles a condicions ambientals que dels tres dies que portem de test en dos d'ells l'activitat ha estat més aviat minsa.

L'activitat que si que no és precisament minsa és la del turisme. A veure, desconec si aquest està essent un bon any o no pel turisme (segurament els que viuen d'ell diran que no massa bo i la gent que no li agrada dirà que hi ha massa gent); sigui com sigui, aquests dies, per Blanes, l'activitat és prou alta.

No seria Blanes el meu lloc ideal per anar de vacances, o com a mínim no a la zona on estem per fer el treball. El propi hotel té 400 habitacions, i hi ha un turisme molt de o bé parelles amb nens petits o bé turistes joves en grups, per tant, això vol dir que fàcilment a l'hotel hi ha allotjades 800-1000 persones. Molt s'ha parlat en els darrers dies d'aquest tipus de turisme (grups de joves, buscant sol, platja i festa...i mam) per culpa dels incidents que van passar a Lloret de Mar farà tres setmanes.

Totes les masses piquen, no crec que aquets turisme sigui, per definició, dolent. M'explico, tothom té dret a anar de vacances i quan un és jove, normalment no es pot pagar hotels de 4 estrelles, anar de restaurant cada dia, etc... Una altra cosa és si es creen llocs on només s'afavoreixi aquest tipus de turisme. Aquests dies a Blanes veig grans grups de joves, de no menys de 40 unitats, i de no més de 17 anys, mudats fins a l'últim botó per anar a la discoteca. El seu dia a dia allà és ben fàcil. Aixecar-se ben tard, platja/piscina, anar a la discoteca fins les tantes...i a l'endemà tornem-hi. Per mostra un botó: a l'hotelon estem ens van llogar unes habitacions que les tenen especials per aquests grups. Són habitacions amb tres llits, amb una humitat pel meu gust extrema, sense cap extra, amb unes teles hiperpetites....però a explicació de la pròpia encarregada de l'hotel, les tenen per aquests grups de joves que busquen allotjament econòmic sense importar-los les comoditats. Total, per les poques hores que s'hi passaran...

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada