diumenge, 14 d’agost del 2011

el tren i la via

M'agrada la música, i, potser inconscientment, algunes de les frases em queden a la memòria i després les puc relacionar amb coses que passen; només així s'explica que trobi relació entre Sopa de Cabra i el futbol.

En una de les cançons del grup (ja no puc posar ex-grup perquè aviat tornaran a trepitjar escenaris) apareix una frase com..."tot canvia, res canvia, mira el tren, mira la via". Suposo que no cal explicació del significat no?: tot canviarà (perquè el tren serà diferent) però hi ha coses que mai canvien (la via serà la mateixa).

Avui comença oficialment la temporada del futbol, de l'opi del poble vaja, d'aquell negoci, distracció, realitat paral·lela per molta gent. Quasi tres mesos després del darrer partit oficial (final de Champions) i després d'un mes que els jugadors tornessin als entrenaments, s'han acabat les provatures i avui comença a jugar-se el primer títol de la temporada: la Supercopa d'Espanya.

Jugadors que han canviat d'equip, nous fitxatges, jugadors que han marxat, nous patrocinadors, nous rics (compte Màlaga), nous pobres (quasi tots menys Barça-Madrid...i de moment Màlaga)...tot canvia; però res canvia, sobretot pel que fa referència als dos equips grans, protagonistes del partit d'avui.

I fou ahir sentint les rodes de premsa dels dos entrenadors que vaig entendre que, en el fons, res canviava. Guardiola amb prudència extrema, lloant sempre l'adversari, dient ja per davant que no importava que ells portessin menys entrenaments amb tot l'equip complert que no pas el Madrid, dient ja per endavant, doncs, que no hi havia excuses pel que pogués passar avui, exigint i autoexigint-se. L'entrenador del Madrid, un tal Mourinho, en canvi, ja va deixar anar alguna perla com, per exemple, que el titol que es començava a jugar avui era el partit més important de l'estiu però el menys important de la temporada.

Però la palma se la va endur la frase que va llençar quan un periodista li va dir si TACTICAMENT el partit darrer al Bernabeu contra el Barça (0-2, semifinal anada Champions) li havia servit per fer alguns canvis de cara a el partit d'avui...va i l'arrogant portuguès (un d'ells, l'altre el coneixen com a CR7) etziba: "vaig aprendre que contra el Barça no puc dir les veritats". Pam!!!! Tot canvia, res canvia, mira el tren, mira la via...i escolta el bocamoll d'en Mou.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada