dimarts, 2 d’agost del 2011

treballar a l'agost

En aquest país sembla que els conceptes "treballar" i "agost" no puguin anar lligats. Agost és el més típic perquè la gent l'esculli per fer vacances, a excepció dels llocs turístics on, com diu el tòpic, fan l'agost (interessant que els dos mesos s'utilitzin com a "sinònims" de vacances i de negoci al mateix temps).

Potser cada cop la gent desestacionalitza més les vacances (o això diuen els entesos) però encara associem aquest mes amb la "paralització", en certa manera, de l'estat. Si en la teva feina has de tenir contacte tant amb proveïdors com al clients, en molts casos ja es considera l'agost com a un mes no hàbil. Un exemple, per un dels clients que tenim els hi havíem de fer unes proves, una feina, per finals de juliol, en principi tenien molta pressa i malgrat vam fer mans i mànigues per tenir-ho tot a punt per fer les proves no va ser possible (no pas per culpa nostra); l'opció era fer-ho aquesta setmana o la vinent...doncs per art de màgia ara el projecte ja no corre tanta pressa i podem esperar fins la setmana del 22...just quan el client torna de vacances...

Des que estic en el món laboral em sembla que mai he fet vacances a l'agost. Quan estava a la facultat m'agradava anar a treballar a l'agost; no hi havia massa gent, no havies de fer cua per fer servir la lupa binocular del laboratori, etc...per contra, el bar, el servei de fotocòpies, etc... estava tancat. Sempre coincidíem uns quants a la Facultat i en aquella època canviavem el lloc d'anar a esmorzar, d'anar a fer el cafè ben dinat, a vegades organitzàvem sortides a la tarda/vespre (era un clàssic anar a veure les havaneres a Port-Bo, a Calella de Palafrugell, el primer dimecres d'agost...), etc.

Ara, a la nova feina tampoc puc fer vacances a l'agost, no per res, sino perquè és quan més feina tenim (treballem amb plagues...i aquestes solen buscar temperatura i humitat...a l'agost és perfecte). De fet quan penso en l'agost que ens espera m'espanta una mica, però m'encanta el que faig i aquesta feina que tinc no deixa de ser un repte nou cada dia. A més un dels avantatges és que ara trobes aparcament just davant de la porta del despatx...impossible la resta de l'any al Parc Científic. I si el bar està tancat cap problema, tinc una Nespresso al despatx.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada