dissabte, 5 de febrer del 2011

estratègies per no dormir-se conduint

Vivint a Roses, treballant a Girona, viatges de feina, amb la familia, etc... en definitiva, faig força kilòmetres amb cotxe. Si a això li afegim el ritme de vida que porto a vegades (haig de reconèixer que en anys passats una mica pitjor que ara) el risc de tenir son mentre es condueix és clar.

Ara no consultaré les estadístiques oficials però gran part dels accidents, a part de la velocitat indeguda, es produeix per somnolència del conductor. Per sort no he tingut mai un accident per aquest motiu, però ja vaig haver de fer mans i mànigues un dia per no quedar-me adormit en un viatge que vaig fer a León (us ho explico en un altre post).

Quina és la millor estratègia per no quedar-se dormit? Cadascú tindrà la seva. Hi ha gent que baixa la finestreta, d'altres posen la radio a tope, d'altres necessiten que algu els hi parli, etc...la meva? menjar alguna cosa...si les mandíbules treballen no hi ha problema, la son passa de llarg.

Ara per ara el que faig és menjar caramels sense sucre (un s'ha de cuidar), això, però, s'ha convertit en un hàbit més que en una estratègia per no dormir-se, però bé, val per tot. Fa un temps feia servir altres aliments; no podia anar sense el meu tupper amb cacahuets, o amb cereals d'aquells fitness, dels que es posa la gent a la llet...no sé, qualsevol cosa és bona per evitar la somnolència.

Ahhh i curiós, no m'adormo si escolto futbol per la radio, encara que no sigui el Barça el qui juga...si fos el Barça ho entendria perquè no hi ha minut en que no passi alguna cosa interessant...(ja he colat la "falca culé")

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada