diumenge, 6 de febrer del 2011

gaudir fent les coses

Hi ha premises a la vida que són clares. Ara que està de moda el "coaching", qualsevol coach us dirà que el rendiment millora quan un gaudeix el que fa. Posem un exemple ben clar: la feina. A la feina hi passem la gran part efectiva del dia, és a dir, si descomptem viatges d'anada i tornada a la feina, les hores de dormir, etc... segur que passem més hores al treball que no pas a casa. Els que tenim la sort de fer una feina que ens agrada (bé, tal com estan les coses avui en dia diria que el sol fet de tenir feina ja és una sort) hauríem d'estar contents i gaudir-ne. Segur que el rendiment, comparat amb una persona que faci les coses sense il·lusió, serà significativament més gran.

Un altre exemple, el Barça. Mireu que he intentat reprimir-me i no parlar massa de l'equip d'en Guardiola (les temptacions han estat grans), però és que cada setmana aquell grup de jugadors ens dóna una nova mostra del que és gaudir amb el que un fa. Bé, més que grup de jugadors hauríem de parlar de EQUIP, però en aquest tema ja hi entraré un altre dia si de cas.

Quina motivació poden tenir uns jugadors que guanyen el que guanyen, que tenen la fama que tenen... per treballar com treballen cada setmana? Doncs està clar, gaudeixen amb el que fan. No hi ha més secrets. En voleu una prova empírica? A la pròxima retransmissió d'un partit del Barça feu el següent exercici: aprofitant que amb la multitud de càmeres que fan primers plans durant un partit, compte les vegades que un jugador del Barça surt amb un somriure a la boca i compareu-ho amb les vegades que hi surt un rival, i no quan el marcador ja sigui favorable no, si no des del primer instant. La golejada en aquest resultat encara serà més àmplia que en el purament esportiu.

Com expliqueu, si no és per les raons que comentem, que una gran estrella mundial com és Messi, acostumat a crear i fer gols, faci un sprint de més de 50 metres per anar a defensar i recuperar una pilota?...quan el marcador ja és favorable i ell ja ha fet els dos primers gols, que consti...doncs perquè gaudeix ajudant al company. Ho deia Cruyff en una de les frases més cèl·lebres: "sortiu i disfruteu". De la mateixa manera que l'astre argentí, si un té una feina que li agrada possiblement algun dia podrà fer de bon grat alguna cosa que no li pertoca "per contracte", i sobretot, no s'amargarà per això...per tant, dins del que sigui possible...gaudiu amb el que feu!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada