dimarts, 1 de febrer del 2011

això no és publicitat enganyosa?

Ahir a la nit em poso amb la meva dona davant de l'ordinador ja que hem de comprar uns bitllets per una parenta i unes amigues seves que volen fer un viatge. Com que encara no dominen el tema de comprar per internet la meva dona i jo ens oferim per fer-los la gestió. En el meu cas ja he comprat bitllets d'avió del internet diverses vegades.

Després de fer diverses consultes en diverses companyies aèries (com ha de fer un bon comprador) ens decidim per l'opció més barata, clar està no? Spanair. El vol d'anada i tornada costa 79 euros per persona, molt bon preu, clar que...hi ha trampa...obviament no estan incloses les taxes. Evidentment que no hi ha les taxes incloses està en petit (no fos cas) i no saps el preu de les taxes just fins a l'última finestreta, just a la que has de posar el número de compte i clicar a "pagar".

Doncs bé, quan estic a la finestreta en qüestió (i abans d'escriure el número de compte) veig que el preu del bitllet ha pujat fins els...270 euros...oleeeeeee. No sóc catòlic però això deu ser un miracle no? deu ser lo de la multiplicació dels pans i els peixos no? Quins pebrots!!! 190 euros de taxes!!!

Ja se sap que amb això dels bitllets s'ha d'anar amb molt de compte, però és que a la web sortia "vuela a .... por 79 euros"...i això no és així!!! Per això dic lo de la publicitat enganyosa. Ressss, sortim de la web d'Spanair i busquem altres opcions, Easyjet, per exemple, les taxes ja estan incloses en el preu que veus en pantalla, no hi ha sorpreses.

Que hagués passat si qui compra els bitllets és la meva parenta, que tot just ara està entrant en el món d'internet? No és publicitat enganyosa això d'oferir anar a una destinació per un preu "x" i que al final sigui "x" multiplicat per 2,3,4...? De veritat calia que la Generalitat ajudés, no fa ni una setmana, a Spanair fent-li una injecció econòmica? Als tramposos se'ls ha d'ajudar? En i, perdoneu, però algú ho havia de dir.

1 comentari:

  1. compte!! que en determinades companyies has de pagar per facturar les maletes, i si ho fas en el moment de la compra és més barat (mínim 3 vegades) que si ho fas en finestreta... i clar, com pots saber ara quantes maletes portaràs el mes de juliol si som 4, un d'ells que encara ha d'arribar, i de ben segur que mourà 1000 trastos??? total, que anem a lo convencional que almenhys podrem seure, facturarem els bultos que calgui i al final gairebé que no haurem pagat gaire més.

    ResponElimina