dimarts, 15 de febrer del 2011

qüestió d'honestedat

Dissabte tarda, roda de premsa posterior al partit Osca - Girona de futbol, en Raul Agné, l'entrenador del Girona FC s'aixeca indignat de la roda de premsa i se'n va. No, Agné no és Mourinho, no es va enfadar perquè li molestés una pregunta d'un periodista, es va enfadar per ser honest.

Les imatges han fet la volta a les espanyes (poseu Agné al Youtube i segur que us surt el video en qüestió) i, com era d'esperar, el pobre noi ha estat vilipendiat, insultat, menystingut, tatxat d'independentista radical etc... i l'Agné no és pas militant de la independència, ni molt menys, simplement és honest. De fet, dret a llei no és ni català, és de Mequinença, de la Franja.

Quan ell es va aixecar dient que "si no podia parlar en català no hi havia roda de premsa" simplement ho va fer perquè creia que hi havia un dret que s'estava vulnerant. Pel que va explicar ell mateix ahir, resulta que normalment els periodistes de mitjans catalans que volen declaracions en català s'esperen a la zona mixta (fora de la sala de premsa) però que havien arribat a un acord amb els aragonsesos que entrarien a la sala de premsa i que un cop fetes les preguntes en castellà les farien ells en català. On és aquí el problema? El problema és que un "cenutriu" (bonica parauloa eh?) va decidir que els pactes estan per trencar-los i va mostrar la seva disconformitat en que l'Agnés respongués a un mitjà en català (crec que era TV3) en llengua catalana.

Quan parlo de que és una qüestió d'honestedat ho dic perquè ho crec jo i ho creu el propi Agné:; de fet, va dir que si passés aquí a Catalunya, que un periodista vetés que es pogués contestar en castellà a una pregunta d'un mitjà de les espanyes faria el mateix, i també li donaria suport en aquest cas. Jo si que sóc independentista, i cada cop més, ho reconec...però no s'arribarà enlloc sense respecte per les persones, els símbols, les identitats...i si el periodista que va rebentar la roda de premsa no ho entén és el seu problema.

Curiosament Guardiola una hora més tard va fer el mateix a Gijón (un cop van acabar les preguntes en castellà en va contestar en català...i on és el problema?). En fi, millor ho deixo aquí perquè demà em sembla que el tema girarà per allà mateix...però amb el cine de protagonista...ja veureu ja.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada