dissabte, 9 d’abril del 2011

posar notes

Recentment s'han complert els 100 dies de govern d'en Mas i els seus al capdavant de la Generalitat de Catalunya. Per una norma no escrita, 100 dies és el període que s'acostuma a deixar de marge abans de fer les primeres valoracions quan algú agafa les regnes d'un govern, d'una empresa, d'una associació, etc...

Ahir anant cap a treballar vaig sentir per la radio com els caps dels partits de l'oposició valoraven l'acció de govern. Va ser un exercici curiós, el periodista els va dir que posessin una nota numèrica i que n'expliquessin una mica els motius, i així ho van fer. Els resultats? curiosos, o no tant?

Quim Nadal (PSC), un 4. Diu bàsicament que el govern encara no està governant, que es dediquen a fer només retallades sense un pla de govern, etc. Quasi no valora res en positiu...però la nota que li posa no és excessivament baixa (era d'esperar que, òbviament, el principal partit de l'opisició suspengués l'acció de govern).

Alicia Sanchez-Camacho (PP), un 4.2. Atenció, de les principals crítiques que etziba a l'Artur Mas hi ha la de que ha anat a votar al referèndum independentista. Diu que no pactarà amb el govern però es mostra disposada a pactar els pressupostos un cop els conegui...no sé, fa farum de que el PP comença a fer l'ullet a CIU sobretot pensant en les eleccions generals del proper any...i aquesta farum s'anirà fent forta, ja veureu.

Joan Puigcercós (ERC), un 4. Un altre que fa l'ullet al govern però en aquest cas pensant més, és obvi, en clau Catalunya i no en clau Espanya. Valora que el govern hagi reconegut que la via autonomista estigui esgotada i és el més autoflagelador en el sentit d'admetre la corresponsabilitat en la situació actual del país.

Joan Herrera (IV), un 3.8. Un dels més crítics en el seu discurs, sobretot per la retallada en drets socials que segons ells s'està produint per l'acció de govern. El periodista li diu les notes dels altres i, potser per això, per marcar una mica distàncies, baixa dues dècimes les nostes anteriors.

Albert Rivera (C's), un 4; un altre força crític en el discurs però que no reflecteix massa en la nota que posa. El seu discurs? l'habitual. Que el govern no es dedica a les coses que realment importen a la gent i que perden el temps en feines estèrils com el referèndum d'aquest diumenge a Barcelona (realment són uns centralistes aquests de C's).

López-Tena (Solidaritat), un 3; el més crític per la nota, i, si voleu que us digui la veritat, l'únic que per mi va lligar la crítica de paraula amb la numèrica. Com era d'esperar acusa al govern de "tous" malgrat haver acceptat que des de Madrid patim un expoli fiscal.

A veure, la sensació que em queda a mi? Doncs que molt soroll per a no res. Que davant dels micros tothom té el discurs esperat i van molt de "marcar" paquet però després són uns tous a l'hora de posar la nota. I sabeu un detall? el dia anterior al mateix programa van fer una enquesta amb la gent "normal" (no-polítics) i la mitjana de nota numèrica va ser 6,25...i noa prova de que els partits no tenen ni idea del que pensem la gent de carrer?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada