dilluns, 11 d’abril del 2011

criteris de mesura

Entenc que, en una societat, per mantenir un equilibri i un ordre s'han de seguir una sèries d'ordres i regles. Quan aquestes ordres estan clares, tothom pot ser-ne conscient de si pertany a aquesta societat o se'n desmarca voluntàriament.

En determinades coses, però, aquestes ordres no les veig clares i això fa que, com a minim jo, vagi confòs i no acabi de creure en les normes que regeixen aquesta societat.

Vaig a explicar-ho el millor possible. Fa unes setmanes ja vaig fer un post dedicat a Sortu, el nou partit abertzale que havia aparegut al País Basc. En aquell post mostrava jo un cert optimisme sobre si això ja podia ser un primer pas definitiu cap a la pau, i és que per primer cop un partit abertzale es desmarcava de ETA i de la violència. Es veu, però, que malgrat seguir els preceptes que marcaven des de Madrid amb la llei de partits (el principal del qual era precisament el rebuig explícit a ETA) no n'hi va haver prou i al cap de poques setmanes es prohibia a Sortu legalitzar-se com a partit i, per tant, presentar-se a les properes eleccions del 22M.

Ara sembla que podia haver-hi una altra via de solució: Bildu; podria ser la nova marca de l'esquerra abertzale. A veure quines excuses posen ara des de l'estat per tornar a deixar a milers de votants del País Basc sense poder exercir el seu dret i deure democràtic. Les prèvies no són massa bones, des del Govern ja s'ha dit que es mirarà amb lupa cada nom que surti a les llistes de Bildu.

Curiosament crec que no hi posen el mateix èmfasi a per tot arreu (per això el títol de post). Ahir me n'assabento que més de 100 imputats per delictes de prevaricació, estafa amb diners públics, tràfic de influències, etc... es presentaran a les llistes per les municipals i autonòmiques del pròxim maig. O sigui, gent que està gairebé provat (falta la celebració del judici que, ves a saber quan serà) que ha utilitzat la política per enriquir-se i treure'n benefici propi li tornem a donar el premi de que ho segueixi fent. Quin gran criteri!!! Després veniu-nos a vendre que esteu treballant pel ciutadà i que us preocupa la desafecció cap a la classe política...pffffffffffffff

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada