dimecres, 20 d’abril del 2011

estafa o negoci?

Avui responc al títol del post amb contundència: estafa!. Ahir, al vidre del cotxe vaig trobar un petit paper amb un anunci d'un negoci. Era d'un tal "Profesor Karimou", en el subtítol apareix l'ofici: "vidente, medium, curandero" "especialista en problemas de amor".

Bé, dir d'això "ofici" és potser excessiu, és una estafa en tota regla. Com pot una persona dir que en 72 hores és capaç de resoldre tots els problemes, per difícils que siguin, sobre treball, sort, amor, salud, aprimar, impotència sexual, protecció de la familia...? Evidentment no crec en aquestes pseudo-ciències el més greu és que s'aprofiten de la debilitat o de la desesperació de la gent del carrer per enriquir-se, i això amb la connivència dels qui haurien de vetllar per, dir-ho d'alguna manera, la legalitat laboral.

No em val que aquest negoci no us pugui perseguir: en el panflet que tenia al cotxe hi havia el telefon mòbil de contacte. Per muntar la sucursal de l'empresa en la que treballo m'han demanat dos mil papers, i per poder fer els anàlisis que fem posa-li uns 3000 papers més, i certificacions, i traduccions jurades, i...obviament, pagar per tot. El Profesor Karimou haurà hagut de fer tot això? Ho dubto, ho dubto molt.

Sóc dels que penso que els temps de crisi són també temps d'oportunitats, i és bo que la gent lluiti per muntar el seu propi negoci i intenti sortir del pou...però hi hauria d'haver algun barem per vetllar per la legalitat de tot plegat no?.

Ahir vaig estar a punt de fer-me "periodista d'investigació" i trucar al mòbil en qüestió a veure quina tarifa em cobraria etc. No ho vaig fer (no sóc periodista, no faré ara intrusisme laboral), però clar, pressenteixo que barat barat no ho deu pas ser, sobretot perquè en el panflet surten frases com "viene de la nación más conocedora del budú en el desierto africano" o "tiene los espiritus mágicos más rápidos que existen" i clar, això es paga no?

Ahhh i per cert, si el Professor Karimou em llegís dir-li que sóc merengue (psttttt és una broma) no fos cas que faci budú per aquest vespre i no deixi que el Barça guanyi la copa del rei...que el cognom "kari-MOU" fa una mica de yuyu...S'estarà Mourinho preparant per una sortida del món del futbol i es dedicarà a partir d'ara a la vidència?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada