dijous, 21 d’abril del 2011

cru

Parlaré de la noticia d'ahir; sento si algú s'ha pensat pel títol que parlaria de la final de la Copa del Rei, però per això necessito reposar emocions...potser demà? I doncs? de què parlo avui? doncs del cru, del petroli.

Ahir va fer un any d'un gran desastre ecològicm el vessament en la refineria de BP (British Petroleum) al Golf de Mèxic. Més enllà de les xifres de litres vessats, dies seguits sense poder aturar la fuita, diners invertits en la catàstrofe, etc... hi ha la sensació, o almenys jo la tinc, de que això del petroli vessat és mala peça al teler.

A part del que va costar poder segellar el sortidor de petroli que anava abocant litres i litres de petroli al mar a haver-hi el cost del cru ja vessat. No ens hem de quedar amb les imatges del típic ocell ple de petroli incapaç d'alçar el vol, això, malgrat siguin imatges terribles, no deixa de ser només la punta de l'iceberg de tots els efectes que una catàstrofe com aquella provoca en el medi ambient. Per exemple, es van abocar tones al mar d'una mena de dissolvents per desfer la taca de petroli sense saber amb exactitud les conseqüències que això podia tenir: es suposa que el remei no serà pitjor que la malaltia però, ho podem assegurar?.

Tots plegats hauríem de fer una reflexió i apostar ja per les energies renovables (i amb això em repetiria amb algun altre post que vaig escriure parlant de les cares, també, conseqüències de l'energia nuclear), però suposo que la cosa està magre. Haig d'admetre que vaig seguir (i segueixo) posant benzina a les estacions BP, per comoditat ja que tinc una estació just al costat de la feina i perquè tinc la targeta de punts (tot compte tu) i això va fer que durant alguns dies tingués certs remordiments; aquests, però, van ser ràpidament esvaïts quan vaig sentir diferents experts dient que aquell cop va ser BP, però que totes les companyies estan més o menys igual en quant a mesures preventives.

Sigui com sigui i, que consti, no faré ara una defensa de la companyia, s'ha de reconèixer que BP com a mínim va posar tot el que va poder per intentar subsanar el desastre; massa tard, segur, però com a mínim ho va fer. Ahir sentia que, per exemple, ja ha pagat més del 80% de la milionària despesa de danys i perjudicis (estem parlant de diversos milions de dòlars) i que han intentat fer mesures correctores. Hi ha però una cosa en que els veins d'allà no estan gens contents, i és que els hi han pujat una mica la benzina, concretament ara el litre el paguen a uns 70 cèntims...si si...la meitat del que paguem aquí...això si, prefereixo haver de pagar el doble de car el cru que no pas que la Costa Brava pateixi el que va patir el Golf de Mèxic.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada