dijous, 14 d’abril del 2011

tita freda

Avui reconec que seré repetitiu (és un avís per algun dels meus fidels seguidors que ja m'ha fotut algun palet per això) però ja vaig avisar en el post de fa dos dies. Ahir es va votar la resolució que havia presentat SI sobre la independència de Catalunya.

Obviament no va tirar endavant perquè només va obtenir els vots de SI, de ERC i d'en Joan Laporta, que va per lliure des que va petar amb SI. Res de nou, C's, PP i IC van votar-hi en contra i CIU es va abstenir. Per tant, no va tirar endavant.

Recordem que el que proposava SI no era partir peres amb l'estat espanyol just el dia després de l'aprovació de la llei sinó marcar una mica la via, el camí, cap aconseguir la independència. Hagués estat un dia històric pel Parlament i, perquè no dir-ho, hagués estat un pas definitiu perquè l'estat no ens ningunegés (no sé si aquesta paraula és acceptada en català, però s'entén no?) més, per mostrar-los que realment estem molt emprenyats i que aviat se'ns acabarà la paciència.

Després d'ahir, amb la no aprovació de la llei, hem donat carnassa a Madrid perquè es segueixin rient de les aspiracions que tenim molts catalans. Un cop més, després de la resposta ciutadana resumida en l'èxit de participació en el referèndum no vinculant sobre el dret a decidir, la classe política no ha estat a l'alçada. Suposo que pels de Convergència ja n'hi va haver prou posant la papaleta a l'urna, ara ja deuen haver complert l'expedient independentista d'aquests 4 anys...i qui dia passa any empeny.

CIU diu que això de la independència no està en el seu programa per aquesta legislatura i els analistes afins al govern diuen que no hi ha cap incongruència en semblar independentista el diumenge i ahir tirar-se enrera, i que els votants de CIU (recordem, el partit més votat amb diferència fa 5 mesos) no van votar independència. Potser és veritat, però m'agradaria saber d'aquests votants quants avui estan enfadats amb els seus governants per haver-se mostrat tant tous (tites-fredes, vaja).

Una de les coses que més em va doldre, però, va ser observar que el president Mas i la majoria del seu govern no van assistir al debat sobre la llei, només es va presentar a la votació. Per mi una falta de respecte, curt i ras. Ja que els nostres polítics no estan a l'alçada m'agradaria que els organitzadors de les consultes no perdin l'ànim, on no arribin els polítics arribarem la societat civil, nosaltres no entenem "d'equilibris parlamentaris" només de justicia social, i com més tard agafem el toro per les banyes més dur serà fer agenollar aquest toro...però entre tots ho aconseguirem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada