dijous, 9 de juny del 2011

pacte amb el diable

No sóc gaire cinèfil, més per falta de temps que res més; això si, una de les pel·lícules que he vist més vegades ha estat "Pacte amb el diable", on un jove advocat de prestigi és capaç, encegat per les ànsies de poder, de vendre's l'ànima a un diable (Al Pacino).

Ho sento, no puc deixar de pensar en el mateix quan escolto les notícies en els darrers dies. Aquest dissabte és quan han de prendre possessió dels càrrecs els nous alcaldes i regidors sortits de les urnes el passat 22 de maig. I si ens paréssim a mirar poble per poble veuríem coses que poden passar que són tan rares que no tenen una explicació, sota el meu punt de vista, que no sigui la de l'ànsia de poder.

Ja s'ha dit moltes vegades que la democràcia és la menys dolenta de les formes de governar i a cada elecció en tenim exemples. Diuen que a vegades el que és just és que governi la llista més votada, encara que sigui en minoria, i en d'altres es venen els pactes entre forces minoritàries com a l'expressió màxima del diàleg, la coherència i, en definitiva, de la democràcia.

Posem un exemple: Convergència i Unió (podria posar qualsevol partit perquè tots, tots, tenen inconherències en les seves actuacions). El partit que ara està al govern de la Generalitat va estar dues legislatures, dues, a l'oposició malgrat guanyar les eleccions de forma clara; els "famosos tripartits", pactant PSC+ERC+ICV, deixaven els nacionalistes moderats a l'opisició, i a més, acceptada força amargament.

A Badalona la llista del PP va ser la més votada; és veritat que malgrat que el PP és un partit democràtic, el seu cap de llista per Badalona (Albiol), va fer una precampanya i una campanya electoral basada en tics xenòfobs i racistes (els immigrants són els causants de tots els problemes a ull d'aquest "pseudodemòcrata"). La segona llista més votada va ser PSC i sembla que ara, CIU, que té la paella pel mànec, no pactarà amb els socialistes permetent que PP governi amb minoria. OK, res a dir, que governi la llista més votada.

A Tarragona, PSC 12 regidors, PP i CIU 7 cada un. Aquí si que està bastant clar el pacte PP+CIU. Criteri? no el sabem, simplement aquí s'excusen de que en política municipal no es poden seguir sempre les directrius que es marquen des de el partit ja que hi particularitats. Perdó? es poden inventar una altra excusa? Gràcies... més que res perquè a Badalona dieu una altra cosa.

El Vendrell; aquí la cosa ja està més fotuda; hi ha el risc, fins i tot, que CIU utilitzi els vots de PxC (partit xenòfob declarat) per accedir a l'alcaldia i desbancar el PSC.

Tot plegat em sembla indecent, La imatge és: jo pacto amb qui sigui per poder tenir 2 anys d'alcaldia i 2 o 3 regidories...i la voluntat dels electors me la passo pel forro per no dir un altre nom més indecorós. No ho entenc, però el que és més important, no em dona la gana d'entendre-ho...després us queixareu, polítics, de la mala fama que teniu...seguiu pactant amb el diable, seguiu!!.

1 comentari:

  1. jo en sé d'un d'ERC que per 2 anys d'alcaldia i un xec per valor desconegut (la veu popular diu que està en blanc) ha pactat amb CIU i PP

    ResponElimina