dijous, 2 de juny del 2011

retallades a can Barça

Caram, quan una de les institucions més importants (i en teoria solvents) del país comença a anunciar retallades serà que la cosa és seriosa. El Barça és, de fet, un club privat i seran els socis (no jo) qui evaluïn la gestió de la junta que dirigeix el club, però com a seguidor culer no me'n podia estar de deixar anar la meva.

No parlaré de la junta i de la seva gestió en aquest quasi un any que duen dirigint el club, tot i que per mi ja l'han vessada algun cop (Fundació Qatar per exemple); avui vull parlar de la decisió que es va pendre ahir: la reducció de pressupost de les seccions i fins i tot la desaparició d'alguna d'elles.

Evidentment el club porta el nom de Futbol Club Barcelona, és doncs, un club esportiu bàsicament de futbol, però també ens hem omplert sovint la boca dient allò de que el Barça és més que un club i ho és, en part, per les seccions. El Barça és de llarg, el club amb més seccions del món, i a les ja conegudes i exitoses del bàsquet, handbol, hoquei,,,hi ha atletisme, hoquei herba, rugby, beisbol, etc... Ara que vivim una època d'èxit espatarrant del futbol tendim a oblidar que sovint, en les llargues travesses pel desert que eren les llargues temporades sense aconseguir cap títol, eren les seccions les que mantenien l'esperit guanyador culer i anaven engruixint any a any, títol a títol, el currículum general del club.

Ara toca estrènyer el cinturó i la decisió presa per la junta significa la reducció paulatina del pressupost de les seccions, fins a assolir, pel que sembla, el 50% del pressupost actual...una barbaritat. Més val que comencem a oblidar-nos de cada any tenir, pel cap baix, mitja dotzena de títols. Fins i tot, a nivell de seccions petites la decisió ha estat encara més dràstica: el hoquei gel no podrà sortir a competir fora de Catalunya (per tant, practicament desapareix), el hoquei herba el mateix, per tant, haurà de renunciar a l'ascens a primera divisió que havia assolit enguany i, per exemple, el beisbol, que està a punt de proclamar-se campió de la lliga espanyola, desapareixerà.

Potser seré demagog però amb el que pagaran per en Cesc (pq molt m'ensumo que tornarem a sentir la cançó de l'enfadós aquest estiu de nou) es paguen totes les reduccions de pressupost de les seccions amb escreix.

Que les seccions "molesten" a alguns dirigents està més clar que l'aigua, però per exemple, els nens del beisbol que vestien amb orgull una samarreta blaugrana no mereixen el mateix respecte, com a mínim, que un suposat culer que va marxar a l'Arsenal d'esquena al club que l'havia format? Es veu que no. En fi, una nova "cagada", per mi, de la junta. Estan fent esforços per deixar de ser més que un club per ser un club més....i m'entristeix.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada