dimecres, 1 de juny del 2011

MAT, ja ve ja ve

Ahir la "conna" política i empresarial catalana estava d'enhorabona, a Bescanó s'inaugurava el punt d'interconnexió nodal (o alguna cosa així). Bé nomenclatures a part, la MAT és una realitat i s'acosta innexorablement al sud de França.

Els que tingueu una sensibilitat ambiental més o menys difusa (o fins i tot inexistent) considerareu de ben segur aquesta MAT com a la salvadora pel benestar al que ens hem acostumat. Aires acondicionats, comandaments a distància, milers d'artilugis que cal carregar per lo efímeres que són les seves bateries...aquests i altres engendres depenen de l'energia elèctrica. Si a això li afegim el biaix poblacional, és a dir, que la majoria de la població viu a la costa, i que a més la font principal d'ingressos és el turisme (majoritàriament també de costa) fa que aquesta energia hagi doncs d'arribar allà on és necessària.

Pot això justificar la MAT? Per la majoria seria un si rotund, jo no ho tinc pas tant clar. Digueu-me idealista però voleu dir que en les energies renovables no trobaríem solució, com a mínim en part, a la demanda exagerada d'energia? Clar, per fer això caldria una aposta realment decidida per aumentar l'eficiència d'aquestes energies però mentre el futur (segons la meva modesta opinió) va per aqui, nosaltres ens limitem a anar trinxant més el territori, apa, i a callar.

Segur que tornarà a sortir aquest tema en un futur proper però ara us haig de deixar perquè curiosament necessito carregar la bateria del portàtil...sembla fet expressament no?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada