diumenge, 12 de juny del 2011

guanyar a la borsa és possible

La borsa és un mercat on es venen i es compren actius financers materialitzats en forma de valor com ara accions, obligacions i derivats. S'entén? No massa no? Bé, us haig de confessar que jo abans no hi entenia absolutament res, i ara hi entenc quasi res (però hi ha una ínfima part de coneixement que he adquirit gràcies a un llibre).

El llibre té un títol el·loquent: "Ganar en la bolsa es posible. El método Ajram", de Josef Ajram. L'autor ja és un clàssic en el meu bloc, aquesta potser serà la tercera o la quarta que hi apareix. Les altres vegades, però, era per motius ben diferents. Per qui no ho sàpiga (o per aquell que no s'enrecordi), en Josef Ajram és un ultra esportista, avesat a participar en les curses més dures del món; de fet, fa un mes corria la Epic 5 (5 Ironmans consecuitius en 5 dies consecutius, un per dia, a una de les 5 illes diferents de Hawai cada dia). I això nés només un exemple.

Doncs aquest ultraesportista és també un conegut bróker que participa en tertúlies radiofòniques sobre el tema, i que escriu articles i blogs del mateix. De fet es defineix ell mateix com a "daytrader", és a dir, que la majoria de les operacions que fa a la borsa les obra i les tanca el mateix dia, i és que, tal com defineix ell mateix en el llibre, el "daytrading" és el mètode borsari per pobres, ja que permet crear diners sense tenir-ne. Obvi, no és una bareta màgica i per tnt, per fer això de crear diners (i que no sigui falsificant bitllets) necessitres habilitat i experiència...i com ell, segurament, "cagar-la" vàries vegades i perdre diners per després guanyar-ne.

El seu mètode, en la borsa, en l'esport i en la vida, es basa en tres principis irrenunciables: prendre's seriosament les coses que un fa, dedicar-se en cos i ànima a assolir l'objectiu que un s'ha marcat i convencre's que en la vida és important acabar el que s'ha començat. Per això, quan escriu, ho fa d'una manera tan didàctica i, per què no, amb aquell punt de manual d'autoajuda que fa que els seus llibres enganxin.

Són llibres curts (aquest té 96 pàgines i amb lletra prou gran com per devorar el llibre en un dia), fàcils de llegir, tot i que us haig de confessar que aquest el rellegiré si mai m'embranco a fer-me daytrader; pel que diu ell (i ho justifica sobradament) no és pas dificil guanyar 100 euros per dia seguint 3-4 pautes principals, no posant-se nerviós i aprenent a prendre decisions. I això com a principiant, després la quantitat diària guanyada pot crèixer exponencialment...i tot això treballant unes dues hores al dia de mitjana, el preu per hora no està pas malament no?

I com és que si és "tan xollo" això que explica precisament ho explica i no s'ho queda per ell? Bé, ell diu que el fet que més gent participi en la borsa afavoreix el moviment del mercat, que és el que interessa, és a dir, més que compartir el pastís amb els lectors tot explicant el seu mètode en borsa el que fa ésfer que el pastís sigui més gran per tots plegats.

Si llegiu el llibre ja em comentareu què us sembla....i si d'aquí a uns mesos algú s'anima a provar-ho que m'avisi que a lo millor m'apunto (ara no que un no té ni estalvis mínims per començar a fer-los créixer jajaja).

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada