dissabte, 4 de juny del 2011

més retallades

Sembla que, per desgràcia, la paraula "retallada" estarà en boca de tots durant un bon temps; més que paraula jo li diria concepte, per això jo crec que perdurarà en el temps.

A veure, primer de tot cal ser coherents; obviament si hi ha greus problemes econòmics el que cal fer és posar-hi remei. Amb això res a dir. Segurament, en certa manera el que ens diu ara CIU respecte a com estan les finances del govern de Catalunya són certes i la gestió del diner que va fer l'anterior govern va ser totalment irresponsable (a veure, si parlem de coherència no podem creure que, amb el que sabem fins ara, el tripartit fes una tasca resposable). Però els catalans un cop més combraguem amb rodes de molí i ens toca empassar-nos el "marron" que altres haurien de fer. Aquí van uns quants punts:

- perquè aquí hem de complir una rebaixa de l'endeutament brutal i en llocs com Madrid, les Balears, València...amb forats molt més grans que els nostres segueixen vivint per sobre les possibilitats i no apliquen retallades?

- perquè hem de seguir obeïnt un govern central que gestiona una part molt important dels nostres impostos. Per quan tindrem un govern valent que faci, així de clar i rotund, desobediència? Frases tan nostrades com "ser cornut i pagar el beure" agafin aquí un sentit superlatiu.

- tampoc entenc l'opisició; ara és quan cal una actitud més responsable i pensar en el país més que en el propi partit, i més quan ells han estat un dels principals culpables del que ens està passant ara.

- el Parlament, com a administració sortida de la voluntat del poble i els parlamentaris, representants elegits en comicis per part dels ciutadans, han fet algun gest important per fer-nos entendre a tots que cal que tothom s'estrenyi el cinturó?....o cal que segueixin mantenint tots els privilegis (dietes, sous, complements...) que fins ara?

- perquè hem hagut d'ajudar als bancs injectant-los diners a manta i resulta que els directius dels mateixos tenen uns sous astronòmics que augmenten any rera any, així com els beneficis que presenten? Fa mal d'ulls.

- reducció brutal del pressupost de la Generalitat per enguany: vergonyós en el tema de la sanitat i deu n'hi do en ensenyament. I, com a danys col·laterals tant cultura com medi ambient apareixen com a les conselleries que tindran menys diners...i sense cultura ni respecte per l'entorn el nostre país perdrà...i molt!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada